HD2 Handset Problems & Comments

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Ricker
Posts: 17
Joined: Sun Dec 02, 2012 6:40 am
Location: Highlands Ranch, Colorado

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by Ricker » Sun Dec 02, 2012 10:07 am

Is it "normal" for My Uniden Cordless Phone to ring before the OOMA HD2 Handset?
Customer Since: 11/13/12
Hardware: Telo with 1 HD2
Service: Premier 11/23/12
Century Link Port: 11/13/12 - 11/19/12
Internet ISP: Comcast
Speed 50MB/10MB
Other Handsets: Uniden D1680-4XT
Router: Cisco Linksys EA4500 or Apple Airport Extreme

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by lbmofo » Sun Dec 02, 2012 11:35 am

Ricker wrote:Is it "normal" for My Uniden Cordless Phone to ring before the OOMA HD2 Handset?
Yes
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by thunderbird » Thu Dec 06, 2012 3:01 pm

I tested one HD2 handset with a headset after firmware Version: 64121. The report from the other end was that the Headset sounded good.

kmcoch
Posts: 17
Joined: Sun Dec 09, 2012 8:21 am

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by kmcoch » Sun Dec 09, 2012 8:24 am

When importing FB contacts, ooma only recognizes the first two names, so some of my contacts are duplicated (because the married name gets cut off). It would be great if there were a way to merge contacts within ooma. That would save me a lot of time.

Also, not all of my gmail contacts transferred over directly, so I downloaded them to a csv file and then imported them.

Morac
Posts: 212
Joined: Sat Feb 05, 2011 12:03 pm

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by Morac » Tue Dec 11, 2012 1:49 pm

jh_austin wrote: I found that the HD2 handset starts to ring about 1 or 2 seconds after the Panasonic phones start to ring. The Panasonic phones start to ring around the second ring heard from the laptop. After answering with the HD2 handset, it seems like it takes about 2 seconds for the connection to be established, meaning I can't talk for the first few seconds. The Panasonic phones continue to ring for about 3-7 seconds after I answer on the HD2 phone.

When I answer on the Panasonic phones, the ringing immediately stops, of course, and it seems like the phone connection is established nearly immediately.
I also have Panasonic Dect 6.0+ plus phones and they ring a few times before the HD 2 even rings once. I didn't notice If they continue to ring after answering the Hd2 because I actually prefer to answer the Panasonic phones as I like them better.

My HD2 just updated to version 64246 and my Telo is 64241 so I'm not sure if that will change anything or not. I'm kind of disappointed with the HD2 though. It's advertised as better when really the only benefit is an instant 2nd line. Sound quality isn't any different.

There's a few annoying things I don't like about it:

1. There's no way to have the display dim when in the charging cradle. I can set it at the low brightness setting, but that's still too bright. My Panasonic phones dim so they don't light up the room like the HD2 does. I can set the HD2 so its display turns off, but I want it to simply be very dim.

2. Menus don't wrap so if I want to get to the bottom menu item, I have to go through all the other items instead of pressing up once.

3.The selection buttons are really too small. It's very difficult to press the arrows without pressing the select button.

dioxide45
Posts: 55
Joined: Thu Apr 08, 2010 5:09 pm

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by dioxide45 » Fri Dec 21, 2012 4:29 pm

dioxide45 wrote:
Tom B wrote:
there are not audible beeps when you press any of the number buttons
To hear beeps when pressing digits on a call enable 'Key click' in the Settings menu.
Click Key is enabled and I can hear audible beeps when navigating the menu and dialing a phone number. However once connected, I can not hear any audible beeps when pressing numbers on the dial pad. This is only an issue when calling places and using a touch tone phone to select menu options with the company you are calling (like activating a credit card).
I noticed the other day that this isn't an issue any longer. While on an active call, pressing the keys on the keypad produces audible tones. Not sure if I somehow missed this at first or if a fix was put in during an update.

dioxide45
Posts: 55
Joined: Thu Apr 08, 2010 5:09 pm

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by dioxide45 » Fri Dec 21, 2012 4:30 pm

Something I notice on the HD2 handset is that the screen always has a soft glow even when it has turned off. So in a dark room, the screen is still visible and never completely black.

Just looked at the release notes for Telo version 64261 and see that the issue I reported was fixed in that release.

http://www.ooma.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=14955

kmcoch
Posts: 17
Joined: Sun Dec 09, 2012 8:21 am

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by kmcoch » Mon Dec 31, 2012 8:56 am

My HD2 Handset is now not displaying pictures of my callers. A square shows up, but with only one line of color. What do I need to do to resolve this???

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by thunderbird » Mon Dec 31, 2012 9:22 am

kmcoch wrote:My HD2 Handset is now not displaying pictures of my callers. A square shows up, but with only one line of color. What do I need to do to resolve this???
Try rebooting the HD2 handset. This is done by pushing and holding the Off (Red Phone) Button, until the screen goes blank. Then release the button. Then test.

kmcoch
Posts: 17
Joined: Sun Dec 09, 2012 8:21 am

Re: HD2 Handset Problems & Comments

Post by kmcoch » Mon Dec 31, 2012 9:28 am

[/quote]
Try rebooting the HD2 handset. This is done by pushing and holding the Off (Red Phone) Button, until the screen goes blank. Then release the button. Then test.[/quote]

Thanks! That worked.

Post Reply