Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
#88987 by cardnal127
Sat Oct 29, 2011 8:02 pm
My oomas been out all day, Oct. 29, 10:00am till.. its still out.. Anyone have any info? Power cycled modem, router, Hub and Scout. All red lights. Still have internet. Help? Thanks
#88988 by thunderbird
Sat Oct 29, 2011 8:22 pm
cardnal127 wrote:My oomas been out all day, Oct. 29, 10:00am till.. its still out.. Anyone have any info? Power cycled modem, router, Hub and Scout. All red lights. Still have internet. Help? Thanks

Make sure that your credit card information is up to date in My Ooma. Ooma will shut down your connection if you are behind in your Ooma bill. If that's okay, continue.

After letting he Ooma hub boot as far as it will boot, access Ooma Setup by connecting a network cable to the Ooma Hub Home port, and the other end of the network cable to the wired LAN port of a computer. Temporarily turn Wi-Fi off in the computer, if Wi-Fi is turned on in the computer. Reboot the computer. Access Ooma Setup by typing http://172.27.35.1 in the computer browser window. In Ooma Setup click on The Status tab. Check and see if you see if the Internet is shown as connected showing an IP address. Check and See if the Ooma Tunnel shows connected. If you can see that the Internet is connected, but the Ooma Tunnel isn't shown as connected, you will have to contact Ooma Customer Support to have them give your Ooma Hub a "kick Start". If you see that the Internet isn't connected, (you can also test by typing http://www.google.com in your computer browser window,) report back and I will give you another procedure to try to get the Internet connected.

Customer Support
Email: support@oomacare.com
Phone: 1-888-711-OOMA (6662)
Monday-Friday 7am-7pm PST
Saturday-Sunday 8am-5pm PST
#88996 by cardnal127
Sun Oct 30, 2011 8:35 am
Hi Tbird, tried all of the above. Tunnel connected, internet service yes. Ooma service disconnected. Whats next?
#88997 by thunderbird
Sun Oct 30, 2011 8:39 am
cardnal127 wrote:Hi Tbird, tried all of the above. Tunnel connected, internet service yes. Ooma service disconnected. Whats next?

Can you access the Internet http://www.google.com with the computer browser connected to the Ooma Hub Home port?

You said "Ooma service disconnected"? What does that mean?

Try to do an Ooma Hub and/or Scout factory reset sequence:

1) Remove the power for the Ooma device.
2) Hold down the Ooma tab [normally blue light] and connect the power. Hold for 30 seconds until all the lights start flashing.

Once the lights stop flashing, release the Ooma tab and the device will reset to factory settings.

Some people say they have to do the reset several times in a row before they have success.

If that doesn't work, next try temporarily disconnecting the Scout, and connecting only a phone to the Ooma Hub phone port. Reboot the Ooma Hub, then test.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests