Internet connection lost when using Telo.

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
AD_Mega
Posts: 8
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:29 am

Internet connection lost when using Telo.

Post by AD_Mega » Wed Jan 26, 2011 2:32 pm

When I make or receive a call I'm not able to connect to the internet. I'm able to continue talking on the phone but my laptop looses connection. I'm not even able to fine my wireless network connection. I have to reboot my router after the call before my wireless network appears. Anyone have a solution for this. I just bought ths new router Linksys E1000. I didn't have this problem with the old router. My connection in modem-router-telo.

User avatar
southsound
Posts: 3519
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:31 am
Location: Harstine Island, WA

Re: Internet connection lost when using Telo.

Post by southsound » Wed Jan 26, 2011 2:40 pm

What kind of phone are you using? If it is a cordless 2.4ghz (or even some 5.8ghz) model then this could be your problem. The phone and your wireless connection are competing for the same part of the spectrum and your phone is winning. I have a Plantronics CT12 that will knock out the WiFi in every part of the house. If this is the problem, choose a DECT 6.0 phone system instead.
ooma customer since February 2009
VoIP hardware: 2 Telo w/3 handsets & Linx / ooma core
Total Lines: 8 / Numbers: 11 / Handsets: 20
Lifetime Premier Member
Friends don't remember what Landline Integration was or why we did it.

AD_Mega
Posts: 8
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:29 am

Re: Internet connection lost when using Telo.

Post by AD_Mega » Wed Jan 26, 2011 2:56 pm

Yes I have a Uniden 2.4ghz cordless phone. This just started happening since I got a new router. It was working fine before.

User avatar
southsound
Posts: 3519
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:31 am
Location: Harstine Island, WA

Re: Internet connection lost when using Telo.

Post by southsound » Wed Jan 26, 2011 3:13 pm

Your new router may be using a different channel than your old one was - but since cordless phones change channels at will, there is no guarantee that it would not eventually happen with the old router. Why not try a corded phone connected to the Telo PHONE jack and see if you still lose Internet when on the phone? For this test, make sure you unplug your cordless base from the power source.
ooma customer since February 2009
VoIP hardware: 2 Telo w/3 handsets & Linx / ooma core
Total Lines: 8 / Numbers: 11 / Handsets: 20
Lifetime Premier Member
Friends don't remember what Landline Integration was or why we did it.

AD_Mega
Posts: 8
Joined: Mon Jan 24, 2011 5:29 am

Re: Internet connection lost when using Telo.

Post by AD_Mega » Thu Jan 27, 2011 1:32 pm

Bought a DECT 6.0 cordless phone today. I tested it with ooma and haven't have any problems.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Internet connection lost when using Telo.

Post by lbmofo » Thu Jan 27, 2011 1:57 pm

AD_Mega wrote:Bought a DECT 6.0 cordless phone today. I tested it with ooma and haven't have any problems.
Awesome.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply