I keep getting disconnected during a phone call.

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
diddlydoo
Posts: 60
Joined: Sat May 01, 2010 7:17 pm

I keep getting disconnected during a phone call.

Post by diddlydoo » Mon Jan 24, 2011 4:11 pm

This has been going on for awhile.

It's definitely on my end where the issue is because it is a consistent with my phone. If my phone conversation lasts more than a couple of minutes, the connection will break and hang up. I call the person back or they call me back and again after a couple of minutes it hangs up again. I can't get the phone to stay connected during the whole call

Any clue to why this is going on? It sure is frustrating.

I've had a lot of issues with OOMA which I'm sort of surprised about since there were so many great reviews of Ooma before I finally gave in.

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: I keep getting disconnected during a phone call.

Post by thunderbird » Mon Jan 24, 2011 4:37 pm

diddlydoo:

How do you have your system configured? Modem-Ooma-Router or Modem-Router-Ooma?


Have you tried this?

a. Access your Ooma Telo “home port” by plugging in a patch (network) cable from the Ooma Telo home port to a computer’s network card port. Sometimes you have to restart your computer after installing the patch cable, so that a proper connection occurs. (If your router is positioned behind your Ooma device, skip to step b.)
b. Type http://setup.ooma.com in you browser address window and hit enter. The “Ooma Setup” window opens.
c. In the left hand Navigation window, select “Network”.
d. Under “Network Settings” go to network connection: select the down arrow with your mouse and select “Automatic” (if not already set to Automatic).
e. Under “Modem Port MAC Address”, select Use Built in:
f. Select the “Update button”.
g. Do a “cold boot” of the Router or the Ooma device if positioned before the router.
h. After the router cold boot, do a “cold boot” of the Ooma device, or the router if positioned after the Ooma device.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: I keep getting disconnected during a phone call.

Post by lbmofo » Mon Jan 24, 2011 4:38 pm

You may want to check this thread out about voice quality issues: viewtopic.php?t=10023

If your Ooma is connected between the modem and router, it sounds like a modem issue. If behind router, then could be modem/router or both.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply