Can I Transfer A Second Ooma Phone Number To Another Hub?

Something on your mind? Want to give us feedback on something in particular or everything in general? Tell us how we are doing!
Post Reply
MikeekiM
Posts: 213
Joined: Wed Aug 12, 2009 9:55 am

Can I Transfer A Second Ooma Phone Number To Another Hub?

Post by MikeekiM » Sun Aug 16, 2009 12:52 pm

I have established a second ooma phone number for my home office... But I am finding that I need fax capabilities... And I have a scout in my home office (and scouts do not support fax)...

My hub is powering another fax machine, as well as some DVR call backs...so moving the hub into my home office is not an option...

I hate to buy another hub...but that might be my only option... Can I have ooma transfer my second number to a new hub if that is what I decide to do?

Also, is there anything in the terms and conditions preventing two hubs in the same household?
Customer Since: August 2009
Ooma Hardware: Ooma Telo (Original Legacy Hub/Scout Customer)
Ooma Service: Premier Lifetime (Since October 2009)

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Can I Transfer A Second Ooma Phone Number To Another Hub?

Post by WayneDsr » Sun Aug 16, 2009 1:00 pm

I can anwser your second question.
You can use more than one hub in a house hold. Many in the forum do just that to add more lines.

Wayne

MikeekiM
Posts: 213
Joined: Wed Aug 12, 2009 9:55 am

Re: Can I Transfer A Second Ooma Phone Number To Another Hub?

Post by MikeekiM » Sun Aug 16, 2009 1:02 pm

Cool... Thanks!

That is good to know... My original plan was to just pay the $99 to keep that second line on the scout... But with the fax/data needs, that will probably not work...

Now I just need to figure out if there is anyway for me to get that second ooma telephone line over to that hub... Since this is all within ooma's "four walls", is it a simple request? Or is it the equivalent of a "port" which comes with all the charges of a normal port...
Customer Since: August 2009
Ooma Hardware: Ooma Telo (Original Legacy Hub/Scout Customer)
Ooma Service: Premier Lifetime (Since October 2009)

User avatar
southsound
Posts: 3519
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:31 am
Location: Harstine Island, WA

Re: Can I Transfer A Second Ooma Phone Number To Another Hub?

Post by southsound » Sun Aug 16, 2009 1:42 pm

It should be a simple request - but it may be something that has to be escalated to a second tier. I would consider buying the second hub and after you set it up, give support a call and tell them what you want to do. At worst case, you could return the hub if they were unwilling - but I have found that the folks at ooma will bend over backwards to try to make us happy. I don't think you will have a problem. They have moved several numbers on and off my hub and it only takes them a few minutes. Let us know how it works out! :cool:
ooma customer since February 2009
VoIP hardware: 2 Telo w/3 handsets & Linx / ooma core
Total Lines: 8 / Numbers: 11 / Handsets: 20
Lifetime Premier Member
Friends don't remember what Landline Integration was or why we did it.

Post Reply