Something on your mind? Want to give us feedback on something in particular or everything in general? Tell us how we are doing!
#88551 by DW40
Mon Oct 17, 2011 11:15 am
Has anyone experienced problems with using the ooma app on ios 5? Works fine for us on ios 4 but I'd like to know if anyone has updated successfully and using it there? I wish Ooma app were more like Line2, whereby one could receive as well as make calls!!!
#88658 by Sebastien
Fri Oct 21, 2011 9:43 am
I am having problems with OS5 on my iPad 1st generation. I upgraded to OS5 this past week and while I can call out, I cannot hear anyone talking (though I can hear that their phone is ringing), nor can they hear me. I do not have the mute on. Any ideas?
#88753 by Bill D
Mon Oct 24, 2011 3:14 pm
Sebastien wrote:I am having problems with OS5 on my iPad 1st generation. I upgraded to OS5 this past week and while I can call out, I cannot hear anyone talking (though I can hear that their phone is ringing), nor can they hear me. I do not have the mute on. Any ideas?

I am having the same symptoms on my iPhone 4 after upgrading to iOS 5. Calls also disconnect after several seconds and some calls don't even ring the called party. Deleting and reinstalling the app doesn't help.
#88764 by lbmofo
Mon Oct 24, 2011 8:32 pm
I have an iPhone 4 friend who is having issues as well. Right after connect, dead air. Since I saw your post about deleting and re-installing not working, I asked him to delete from iPhone and iTunes. Re-download in iTunes, then sync. He hasn't had a chance to try that yet. Have you tried?
#88776 by Bill D
Tue Oct 25, 2011 8:22 am
Yes I tried that and it didn't help.

This problem is now getting worse. My iPhone 4 got a red banner across the top that said "Ooma" and my phone crashed. I did a hard reset, reloaded the app and did a fresh sync. It now works the same as before but has not crashed again, yet.

The phone that I call rings but the call disconnects shortly after the VM message begins.
#88778 by lbmofo
Tue Oct 25, 2011 8:43 am
Before you try calling again, are you killing the app first?

  • Double-click the home button to bring up the app switch task bar
  • Press and hold the Ooma app icon until it jiggles
  • Press the "minus" button and the Ooma app icon will disappear
  • Press the home button again and relaunch the app.
#88781 by Bill D
Tue Oct 25, 2011 9:08 am
ibmofo,
I did the steps you suggested and it still cuts off calls the same as before. One of my calls to my wife's cell phone stayed connected until half way through "hello". I can't imagine how it could be anything other than Ooma Mobile incompatibility with ios 5, since it worked before on my same home WiFi network. I also tried it over 3G and it worked the same way. At least it hasn't crashed my iPhone again.

Hey Ooma, get on it!
#88788 by Bill D
Tue Oct 25, 2011 10:57 am
Thanks. I tried calling the test number in that message you referenced and it cut off the same as all my other calls but it probably left record of what went wrong. Good news is that it's not crashing my iPhone now.

I couldn't see any way to send a call log from the mobile app. I sent an email to tech support describing everything and I'll post again here in this thread about what transpires with my tech support experience.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests