Tone/Pulse Dialing.

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
Steelspecialist
Posts: 4
Joined: Tue Feb 02, 2010 6:55 am

Tone/Pulse Dialing.

Post by Steelspecialist » Wed Mar 03, 2010 12:21 pm

I have noticed no matter who I am trying to call be it At&t, Pizza hut, or even Ooma support when it says press 1, 3 ,9 etc.. No matter how many times I hit it, mash it, hold it down a number key it seems to not go thru and just repeats until it goes to default customer service or hangs up on me. Does anyone know how to fix this?

murphy
Posts: 7240
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Tone/Pulse Dialing.

Post by murphy » Wed Mar 03, 2010 12:28 pm

Ooma only supports tone dialing. Pulse dialing will not work. Make sure that your phone is set for tone dialing.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

Steelspecialist
Posts: 4
Joined: Tue Feb 02, 2010 6:55 am

Re: Tone/Pulse Dialing.

Post by Steelspecialist » Wed Mar 03, 2010 12:38 pm

I have tried with 3 diffrent phones now. (only 2 diffrent styles though) and although both are on Tone. It still will not accept when I try to hit keys during a call.

I dial fine, there is no issue there. Just when I am trying to say dial an extention.

User avatar
southsound
Posts: 3519
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:31 am
Location: Harstine Island, WA

Re: Tone/Pulse Dialing.

Post by southsound » Wed Mar 03, 2010 12:41 pm

The automatic attendant at ooma's support number is really oldschool technology and frankly, lame. It will not accept tones while the lady is speaking. Wait until she is done and I'll bet it will accept your tones just fine.
ooma customer since February 2009
VoIP hardware: 2 Telo w/3 handsets & Linx / ooma core
Total Lines: 8 / Numbers: 11 / Handsets: 20
Lifetime Premier Member
Friends don't remember what Landline Integration was or why we did it.

dplang
Posts: 15
Joined: Thu Mar 04, 2010 10:17 pm

Re: Tone/Pulse Dialing.

Post by dplang » Thu Mar 04, 2010 10:23 pm

I am experiencing this as well. I've tried a couple different services : conferenc line, support number and v-mail. I can tone dial to them; however, I cannot select prompts by dialing. Just started today and I thought it might be something with the cable internet service just installed tonight. I plan to call OOMA in the morning.

sfhub
Posts: 348
Joined: Fri Jan 22, 2010 6:22 am

Re: Tone/Pulse Dialing.

Post by sfhub » Fri Mar 05, 2010 9:25 am

Just a point of reference but DTMF works for me with the service I just tested.

Post Reply