Number port completed but now temporary number doesn't work

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
jstock
Posts: 65
Joined: Tue Oct 06, 2009 1:09 am
Location: Minnesota

Number port completed but now temporary number doesn't work

Post by jstock » Thu Oct 22, 2009 1:32 pm

My number port was just completed. The ported number works fine, but my temporary number no longer works.

If I try an incoming call to the temporary number, I get various results ranging from nothing, to not in service messages etc...

I also can't assign a ring pattern to the former temporary number, which I was hoping to do. I'm still within my premier trial period so I'm not sure what's happening here. I was under the impression the temporary number would become secondary. It is still associated with my account in My Ooma.
Ooma user since: October 2009
Hardware: Ooma Telo & two Telo Handsets
Annual Premier subscriber
Being free of monthly phone bills: Priceless

murphy
Posts: 7208
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Number port completed but now temporary number doesn't work

Post by murphy » Thu Oct 22, 2009 1:49 pm

Call CS and tell them you want to keep the temporary number.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

ntoy

Re: Number port completed but now temporary number doesn't work

Post by ntoy » Thu Oct 22, 2009 3:47 pm

Hello,

Yes, I see the temporary number you had on your main acct moved over as a 2nd number & hitting our network.
Are you having issues with certain callers being able to call that number? If so, please send me an email of the
following:

-callers & their carrier they are using to call you
-date & time when they called

jstock
Posts: 65
Joined: Tue Oct 06, 2009 1:09 am
Location: Minnesota

Re: Number port completed but now temporary number doesn't work

Post by jstock » Thu Oct 22, 2009 3:58 pm

It works now because I called and asked CS to add it back.

However now I have a minor cosmetic issue in My Ooma. Both numbers are assigned to one Telo graphic under Device Name, but I now have a redundant second Telo graphic below the first with just Add a new phone number.
Ooma user since: October 2009
Hardware: Ooma Telo & two Telo Handsets
Annual Premier subscriber
Being free of monthly phone bills: Priceless

Post Reply