Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
#55667 by imnotaseal
Sat May 15, 2010 10:18 pm
I just bought an Ooma Scout, and can't seem to get it to work. I've followed all the instructions for over an hour, so I must be missing something...

To keep it simple, I've now connected the Scout directly to the Hub using the supplied phone cord, "wall" port on the Hub to the "wall" port on the Scout. After the startup sequence, all I get on the Hub are red lights on the bottom row. I've tried restarting, power cycling, plugging the phone line in "phone", "wall", etc. to no avail...

Any ideas?
#55669 by imnotaseal
Sat May 15, 2010 10:23 pm
Yes, the hub is working fine, all blue lights, and I've had no problems with it since buying a month ago. I just bought the scout and trying to get it to work with the hub.
#55670 by lbmofo
Sat May 15, 2010 10:47 pm
Hub's "wall" to Scout's "wall" is right. If Hub's tab is blue, then powering up the Scout should come up blue. You mention "all blue lights".....The Hub only has 1 blue tab.....you don't have the black Telo right? Telo isn't compatible with the Scout.
#55688 by southsound
Sun May 16, 2010 6:51 am
lbmofo wrote:Hub's "wall" to Scout's "wall" is right. If Hub's tab is blue, then powering up the Scout should come up blue. You mention "all blue lights".....The Hub only has 1 blue tab.....you don't have the black Telo right? Telo isn't compatible with the Scout.

Quick way to check:

- The hub (first unit from ooma) is WHITE. It was often packaged with a scout as what ooma calls the CORE system.

- The Telo (newer unit) is BLACK. It DOES NOT support the scout but does support Telo handsets. The WALL port on the Telo is only used when you integrate a landline (bad idea, but that's for another forum entry).
#55701 by imnotaseal
Sun May 16, 2010 11:30 am
Thanks - that explains it. I have the Telo (had my terminology wrong). So I guess it won't work with this.

That being said, the reason I bought the scout is to have my second phone number have a second voicemail answering the call. Is there a way to do this with the Telo?
#55702 by Groundhound
Sun May 16, 2010 12:20 pm
imnotaseal wrote:Thanks - that explains it. I have the Telo (had my terminology wrong). So I guess it won't work with this.

That being said, the reason I bought the scout is to have my second phone number have a second voicemail answering the call. Is there a way to do this with the Telo?

Yes, see: http://www.ooma.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=7916#p55690

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests