Speeds drop big time

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
bob35614
Posts: 14
Joined: Sun Jan 04, 2009 5:38 pm

Speeds drop big time

Post by bob35614 » Mon Jul 13, 2009 3:07 am

I have had Ooma for a year now with no problems. All of a sudden my download speeds drop off to nothing when doing a speed test. I have the hub connected to the router been that way all along with no problems til now. I have 3 mb service. A test shows it at 3000 for a few secs then it drops down slowly to 90 or so and the test errors out. It seems to be sucking bandwidth. Unhooking the hub cable and speeds are back to normal. Any help??? Thanks

User avatar
scottlindner
Posts: 1003
Joined: Sun May 17, 2009 4:47 am
Location: Colorado Springs, CO

Re: Speeds drop big time

Post by scottlindner » Mon Jul 13, 2009 3:10 am

I had problems like that when I started using a new A/V software package. Try disabling all AV and see if that helps.

Scott

rdcaldwell
Posts: 1
Joined: Tue Aug 18, 2009 6:36 am

Re: Speeds drop big time

Post by rdcaldwell » Tue Aug 18, 2009 7:36 am

What channel is your Wireless Router set to? I had the same problem until I changed from channel 11 to channel 1 on my router. My speed went from an average of 8Mbps to less than 200 kbps. Once I changed to channel 1 my speeds have remained high.

Apparently the channel 11 frequencies were interferring with my cable intertet frequencies.

dtalwar
Posts: 409
Joined: Thu Jul 16, 2009 8:27 pm
Location: Gold River, CA

Re: Speeds drop big time

Post by dtalwar » Tue Aug 18, 2009 7:42 am

Does the speed drop even when you are not on the phone?

Post Reply