Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
longrath
Posts: 2
Joined: Sun May 03, 2009 7:27 am

Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by longrath » Sun May 03, 2009 7:31 am

I'm trying to port my number to Ooma and in the first page, it asks the type of my Internet Connection. I have AT&T Uverse. I'm not sure if it's DSL or Fiber Optics. Anybody knows?

User avatar
number9
Posts: 126
Joined: Wed Jan 14, 2009 6:04 pm
Location: Northern Indiana

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by number9 » Sun May 03, 2009 11:47 am

I have U-Verse and it is considered fiber.

Welcome to ooma!
Plays PRS guitars

runagun
Posts: 31
Joined: Sat Mar 07, 2009 1:23 am

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by runagun » Sun May 03, 2009 12:21 pm

Uverse uses the copper line to the house. Vrad is what gets the fiber.

longrath
Posts: 2
Joined: Sun May 03, 2009 7:27 am

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by longrath » Sun May 03, 2009 6:11 pm

Thanks for the answer. I thought it was fiber optics too but I wasn't sure since the copper line is run to my house instead of fiber optics and the port looks just like a phone port.

talgreg
Posts: 4
Joined: Tue Jun 23, 2009 6:58 pm

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by talgreg » Tue Jun 23, 2009 7:01 pm

Now I'm confused because the original answer was only confused by the last answer. So simply, is it Fiber optic or DSL. All my ATT Uverse documentation refers to it as DSL. Unfortunately I answered Fiber Optic on activation and all I get is a blinking red light and Customer service is closed and no I have no phone service.

Thank you.

niknak
Posts: 885
Joined: Tue Jan 27, 2009 7:53 pm
Location: Staten Island, NY

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by niknak » Wed Jun 24, 2009 5:27 am

Basically Verizon's FIOS is fiber optic FTTH - Fiber to the home,

From what I know about Uverse it is basically FTTN - Fiber to the network, and they still rely on cable and copper wire to the home

However that being said it would not matter to your hub ( except for the DSL filtering issue) Your problem has nothing to do with your service but more to do with your network settings

BryanS
Posts: 18
Joined: Sat Jun 13, 2009 4:27 pm

Re: Is AT&T Uverse Internet DSL or Fiber Optics?

Post by BryanS » Wed Jul 01, 2009 10:37 pm

U-Verse will not be interrupted if you drop the land lines. I am running ooma and the U-Verse for internet and TV.

Post Reply