Can't call out- OOMA has been working for 2+ years

Have an Ooma Office question not covered by another forum? Post your questions here.
Post Reply
drzwave
Posts: 1
Joined: Sat Jun 15, 2013 10:55 am

Can't call out- OOMA has been working for 2+ years

Post by drzwave » Sat Jun 15, 2013 11:03 am

I have been using OOMA in my vacation home for over 2 years now.
An ideal service since you cannot call anywhere that would result in a charge.

The house is not used a lot in the winter but now that summer is about to start I was testing things and the phone cannot seem to call out.
When I call into OOMA using my cell phone, the phone rings once but doesn't actually answer the phone.
I tried power cycling OOMA a few times but doesn't seem to make a difference.
I have both and older wired handset and a wireless handsets but neither can make outgoing calls.

Maybe the OOMA has failed?

Internet is fine as I'm filing this via the same port. And OOMA is able to connect and goes all blue.

Any suggestions?

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Can't call out- OOMA has been working for 2+ years

Post by lbmofo » Sat Jun 15, 2013 11:10 am

Check if your Ooma works okay with a phone directly plugged into Ooma's "phone" port.

Power cycle your modem/router too.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: Can't call out- OOMA has been working for 2+ years

Post by thunderbird » Sat Jun 15, 2013 1:48 pm

Make sure the Ooma Telo "Do Not Disturb" (envelpe) button is not yellow, on the face of the Ooma Telo.

Tom
Ooma Moderator
Posts: 4332
Joined: Sat Sep 05, 2009 8:07 am

Re: Can't call out- OOMA has been working for 2+ years

Post by Tom » Sun Jun 16, 2013 8:16 am

Your logs today show some short successful outbound calls. Issue resolved?

Post Reply