Disable Oooma tone

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
tvirl438
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 5:52 am

Disable Oooma tone

Post by tvirl438 » Mon Jun 13, 2011 5:55 am

How do you disable the Ooma dial tone? There are references to screens that no longer exist in My Ooma's website. I just want to hear the normal dial tone. I have the Telo with no Telo handset.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Disable Oooma tone

Post by lbmofo » Mon Jun 13, 2011 6:18 am

Ooma signature dialtone is not a configurable option at this point. Music to ears for a lot of us.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

User avatar
EA PA
Posts: 576
Joined: Sat Jan 22, 2011 11:19 am

Re: Disable Oooma tone

Post by EA PA » Mon Jun 13, 2011 7:57 am

lbmofo wrote:Ooma signature dialtone is not a configurable option at this point. Music to ears for a lot of us.
Agree!

POTS dial tone = $68 / mo :x
Ooma dial tone = $3.47/mo :cool:
Customer Since: 12/2010
Telecom Equipment: 1 Telo, 1 Handset, (4) Dect 6 Uniden DECT1580-4WXTPT
IN THE MONEY: 09/2011
Poor Legacy Carrier: Frontier

hpepper
Posts: 752
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:29 am
Location: Columbus, Ohio

Re: Disable Oooma tone

Post by hpepper » Mon Jun 13, 2011 9:57 am

One thing to add - you don't have to wait for the ooma music to morph into a dialtone. I often pick up my handset and begin dialing immediately without a problem.

tvirl438
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 5:52 am

Re: Disable Oooma tone

Post by tvirl438 » Mon Jun 13, 2011 12:24 pm

Documentation shows that it was an option at one point but now is gone. Here is my request to bring it back.

Older users of Ooma were able to disable it and it is still disabled for them.

murphy
Posts: 7247
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Disable Oooma tone

Post by murphy » Mon Jun 13, 2011 12:41 pm

tvirl438 wrote:Documentation shows that it was an option at one point but now is gone. Here is my request to bring it back.

Older users of Ooma were able to disable it and it is still disabled for them.
It has never been possible to disable the Ooma dial tone.
There used to be a connection tone that played when the called party answered the phone. There was an entry to disable the connection tone. The connection tone played havoc with voice mail systems. They finally got rid of the connection tone completely.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx


murphy
Posts: 7247
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Disable Oooma tone

Post by murphy » Mon Jun 13, 2011 1:00 pm

I'm not sure what you are trying to say.
The first post talks about the connection tone, not the dial tone.
The second post is flat out wrong. The example box even says connection tone.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

tvirl438
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 5:52 am

Re: Disable Oooma tone

Post by tvirl438 » Mon Jun 13, 2011 2:07 pm

I am just trying to do what others have been doing for almost 2 years. Sorry I asked.

kdmc69
Posts: 502
Joined: Wed Aug 27, 2008 1:15 pm
Location: Raleigh, NC

Re: Disable Oooma tone

Post by kdmc69 » Mon Jun 13, 2011 3:22 pm

tvirl438 wrote:I am just trying to do what others have been doing for almost 2 years. Sorry I asked.
Perhaps you are confusing "dial tone" and "connection tone". They are not one and the same. I have been on Ooma for almost three years and have never had the option to disable the Ooma "dial" tone. As Murph said in his response, Ooma did away with the "connection" tone a while back. I like the Ooma dial tone! Everytime I hear it, it sounds like money being saved to my ears! :D
Ooma Customer Since: August 2008
Ooma Equipment: 2 Telos + 2 HD2 Handsets
Ooma Service: Premier
Amped AC 1750 Router
TWC ->Router -> Telo1
TWC ->Router -> Telo2

Post Reply