groups not working?

Problems using My Ooma? Ideas on how we can make it better? You’ve come to the right place.
Post Reply
dbarr9
Posts: 10
Joined: Thu Oct 14, 2010 6:23 am

groups not working?

Post by dbarr9 » Wed Dec 15, 2010 8:21 pm

I noticed that the option to add a group designator (family etc) to a contact is missing.
Has anyone heard when this option will work again?

murphy
Posts: 7176
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: groups not working?

Post by murphy » Thu Dec 16, 2010 4:01 am

It's there for me.
My groups are intact.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

ntoy

Re: groups not working?

Post by ntoy » Thu Dec 16, 2010 9:10 am

dbarr9 wrote:I noticed that the option to add a group designator (family etc) to a contact is missing.
Has anyone heard when this option will work again?
Hello,

The "Add group" selection is in the left nav bar under Contacts under ALL --> Add group

dbarr9
Posts: 10
Joined: Thu Oct 14, 2010 6:23 am

Re: groups not working?

Post by dbarr9 » Fri Dec 17, 2010 5:21 am

ntoy wrote:
dbarr9 wrote:I noticed that the option to add a group designator (family etc) to a contact is missing.
Has anyone heard when this option will work again?
Hello,

The "Add group" selection is in the left nav bar under Contacts under ALL --> Add group
Hi, sorry I should have been clearer. My previously allocated groups (Family, Friends, Business) are still allocated to the contact. When I click on the contact I can see the group allocated on the right hand panel (along with the phone number, email etc). When I click to edit the contact the group entry is missing.
I also noticed on the left hand panel under the CONTACTS link that there are no groups listed despite having used groups in the past.

I decided to add a new group and then try to allocate it to various contacts. I created a group called "silly" and then went to edit a contact. The option to select "silly" was present and I selected it and saved it. I then selected "silly" under the CONTACTS link on the left hand side. This should have filtered my contact list and only shown the "silly" contacts but it did not. I then looked at the contacts I had grouped as "silly" and no group was listed. Editing the contacts showed that the radio button for the "silly" group was not selected.

It looks to me that grouping contacts is broken (at least in my case).

regards

ntoy

Re: groups not working?

Post by ntoy » Fri Dec 17, 2010 11:08 am

dbarr9 wrote:
ntoy wrote:
dbarr9 wrote:I noticed that the option to add a group designator (family etc) to a contact is missing.
Has anyone heard when this option will work again?
Hello,

The "Add group" selection is in the left nav bar under Contacts under ALL --> Add group
Hi, sorry I should have been clearer. My previously allocated groups (Family, Friends, Business) are still allocated to the contact. When I click on the contact I can see the group allocated on the right hand panel (along with the phone number, email etc). When I click to edit the contact the group entry is missing.
I also noticed on the left hand panel under the CONTACTS link that there are no groups listed despite having used groups in the past.

I decided to add a new group and then try to allocate it to various contacts. I created a group called "silly" and then went to edit a contact. The option to select "silly" was present and I selected it and saved it. I then selected "silly" under the CONTACTS link on the left hand side. This should have filtered my contact list and only shown the "silly" contacts but it did not. I then looked at the contacts I had grouped as "silly" and no group was listed. Editing the contacts showed that the radio button for the "silly" group was not selected.

It looks to me that grouping contacts is broken (at least in my case).

regards
Thanks for the additional details. Will research it further. In Contacts(above all of your contact listing), there are three links: Add , Group, More

If you select a contact & click on the Group folder, can you move the contact over to the right group(s)?

dbarr9
Posts: 10
Joined: Thu Oct 14, 2010 6:23 am

Re: groups not working?

Post by dbarr9 » Fri Dec 17, 2010 6:53 pm

Hi, sorry I should have been clearer. My previously allocated groups (Family, Friends, Business) are still allocated to the contact. When I click on the contact I can see the group allocated on the right hand panel (along with the phone number, email etc). When I click to edit the contact the group entry is missing.
I also noticed on the left hand panel under the CONTACTS link that there are no groups listed despite having used groups in the past.

I decided to add a new group and then try to allocate it to various contacts. I created a group called "silly" and then went to edit a contact. The option to select "silly" was present and I selected it and saved it. I then selected "silly" under the CONTACTS link on the left hand side. This should have filtered my contact list and only shown the "silly" contacts but it did not. I then looked at the contacts I had grouped as "silly" and no group was listed. Editing the contacts showed that the radio button for the "silly" group was not selected.

It looks to me that grouping contacts is broken (at least in my case).

regards[/quote]

Thanks for the additional details. Will research it further. In Contacts(above all of your contact listing), there are three links: Add , Group, More

If you select a contact & click on the Group folder, can you move the contact over to the right group(s)?[/quote]


yes that worked. Many thanks

Post Reply