Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
#69100 by dewye
Mon Nov 15, 2010 6:26 pm
We are Israel. We purchased an Ooma Telo and a Dlink 2650u router to take with us. In Israel, we contacted Kavei Zahav to install a landline. They installed a Dlink2500u modem and an Audio Codes MP202B/2FXS VoIP phone. The cabling is: wall to dsl input on modem to WAN port on AudioCodes box. LAN port on Audio Codes to ‘internet’ port on Ooma. ‘Home network’ on Ooma to Dlink2650u router port. The result is we can receive inbound phone calls on the Ooma Telo but cannot make US calls on it. We have computer internet access.

The Audio Codes box is set to PPPoE with an ip address of 10.100.101.10 per Kavei Zahav’s instructions.
The Ooma settings are:
Network Connection – Dynamic (DHCP)
Static IP – 10.100.101.100
Modem port MAC address – Automatic
Home Port IP address – 172.27.35.1
Home Port Netmask – 255.255.255.0
DHCP start address – 172.27.35.10
DHCP end address – 172.27.35.160
DMZ – blank
Quality of Service – upstream speed – 384
Device Status – rev 1.41189
Network Modem – Connected (10.100.101.101)
Network Home – Connected (172.27.35.1)
Ooma Tunnel – Disconnected
Services
Telephony 1185 running
DNS 506 running
Web Server 1091 running
VPN 27977 running
Free 185408

How can we make this work?
Thanks in advance for your help.
#69101 by murphy
Mon Nov 15, 2010 6:38 pm
#69113 by dewye
Tue Nov 16, 2010 8:00 am
Thank you, Murphy, for your reply.

Question: who is supposed to be giving us mask and DNS values? Ooma, or Kavei Zahav?

Thanks again,
Dewye
#69115 by murphy
Tue Nov 16, 2010 8:24 am
#69122 by dewye
Tue Nov 16, 2010 9:44 am
If our static ip address is 10.100.101.100 then what should the netmask and DNS be? Also, should the values be entered under DNS 1 or DNS 2 ? Kavei Zahav told us that our DMZ should be 10.100.101.100, what is that, is that the same as the DNS?
#69127 by murphy
Tue Nov 16, 2010 10:01 am
#69129 by dewye
Tue Nov 16, 2010 10:16 am
I called the ISP and they said:

Static IP: 10.100.101.100
Netmask: 255.255.255.0
DSN 1: 10.100.101.1
DNS 2: 80.179.25.100
Router address: 10.100.101.1 (this one she wasn't so sure about)

We rebooted the entire system, and its still not working, help!!!!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests