Scout question

Problems using My Ooma? Ideas on how we can make it better? You’ve come to the right place.
shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Wed Jun 02, 2010 5:54 pm

ok file is bigger than 256 - what do i do

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Scout question

Post by lbmofo » Wed Jun 02, 2010 6:06 pm

I remember the upload automatically taking care of size reduction so try to upload anyway.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Wed Jun 02, 2010 6:15 pm

i did try but no luck - i could compress and send you via email if poss

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Scout question

Post by lbmofo » Wed Jun 02, 2010 6:58 pm

If using Windows, you could try using "paint" to shrink the image size; image -> stretch/skew and reduce 50% on both width and height. Saving this will reduce the file size of pic considerably. I also sent you my email address.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Thu Jun 03, 2010 2:50 pm

ok here is one image
Attachments
IMG_5146_revised.jpg
IMG_5146_revised.jpg (70.39 KiB) Viewed 2514 times

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Scout question

Post by lbmofo » Thu Jun 03, 2010 3:10 pm

Wow, this box is sitting inside the room where your Hub is at? Never seen this before. From the picture, it seems that the unplugged plug is connected to the rest of the house. And the plug that is plugged in within the box is from your DSL modem? I'd try this: get an inline coupler and connect the unplugged plug to your Hub's wall port.

Inline Coupler:
Image

And plug your Scout into any wall jack in the house and see if that will fire up the Scout.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Thu Jun 03, 2010 4:13 pm

ok i m not sure if i get this right? if i get inline coupler, where do i connect it to? I am not using the unplugged phone wire since i don't have landline - i only have dsl coming in which i hook up directly to modem/router...current setup is dsl wall jack to modem/router to ooma hub to cordless phone...(the unplugged wire you see stays unplugged) and this way my internet speed is excellent and there is no loss....

tell me how to hook up inline coupler in this setup again in layman terms. thx for ur patience.

shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Thu Jun 03, 2010 5:34 pm

ok i just bought the inline coupler and at one end put the unplugged wire and other connected to hub's wall outlet and viola its working....i dont even need the L1 L2 L1+L2 adaptors...not even one of them....will be returning both back to home depot for due refund.....thx again for all ur help folks. u guys rock.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Scout question

Post by lbmofo » Thu Jun 03, 2010 6:20 pm

Great, glad to hear that your Scout is working. You can also combine the dialtone from the phone port with HPNA from the wall port of the Hub before connecting to that unplugged plug so that you can plug a phone and/or Scout into any wall jack in the house but that's a separate topic. :)
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

shahniraj
Posts: 20
Joined: Thu May 06, 2010 12:48 pm

Re: Scout question

Post by shahniraj » Fri Jun 04, 2010 10:43 am

ok in english please?

Post Reply