Phone rings, but no caller

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
realsol
Posts: 29
Joined: Tue Dec 02, 2008 10:32 pm

Phone rings, but no caller

Post by realsol » Tue Mar 10, 2009 7:52 am

This just started happening this morning for both of my Ooma lines. Phone rings, but no one is there. Displays callerID, but I don't hear anyone.

I finally called back the person that was calling me, and sure enough, they are getting a recording saying all circuits are busy. But the call is coming through, just not connecting to both ends.

I tested it from my cell phone, calling both my numbers, and sure enough, phone rang but would never connect the call and I got the same recording.

I run a home business and need to get my calls. I will try calling Ooma, but I know how that will go, not being able to get anyone, so before I make that call I thought I would start here first.

Please help.

Thanks.
Last edited by realsol on Tue Mar 10, 2009 8:04 am, edited 1 time in total.

murphy
Posts: 7231
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Phone rings, but not caller

Post by murphy » Tue Mar 10, 2009 8:03 am

Same here. I can call out but incoming calls do not complete.
215 area code.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

realsol
Posts: 29
Joined: Tue Dec 02, 2008 10:32 pm

Re: Phone rings, but no caller

Post by realsol » Tue Mar 10, 2009 8:11 am

Well, I seem to be back up (for now). Just used my cell phone to test and got through. Does anyone at Ooma know what the problem is.

murphy
Posts: 7231
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Phone rings, but no caller

Post by murphy » Tue Mar 10, 2009 8:31 am

My system is working again also.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

Darwin
Posts: 9
Joined: Mon Mar 09, 2009 7:38 pm

Re: Phone rings, but no caller

Post by Darwin » Tue Mar 10, 2009 8:39 am

We just have this same problem. I just receive a call to my cell and after hanging up, I tried to call back to my home from my cell and they said it just keep ringing and when they pick up, it is like no one on the other line.

So, I asked them to unplugged for a while (calling cell to cell), and when they plug it back in and I try to calling again, everything is back to normal.

My guess is that, they are working on something and it took a while to reset/update all ooma hub. Or will reset/update after unplugging it.

CNA
Posts: 2
Joined: Tue Mar 10, 2009 8:56 am

Re: Phone rings, but no caller

Post by CNA » Tue Mar 10, 2009 8:58 am

mine is still now working, is there someone we contact to fix the problem?

User avatar
Dennis P
Ooma Moderator
Posts: 1858
Joined: Fri Apr 25, 2008 9:09 am
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Phone rings, but no caller

Post by Dennis P » Tue Mar 10, 2009 9:03 am

We are aggressively working this issue. There is a routing problem at one of our partners. This affects inbound and outbound calls for the majority of customers. I've updated out system status page. I'll let everyone know when this problem is fixed.

User avatar
Dennis P
Ooma Moderator
Posts: 1858
Joined: Fri Apr 25, 2008 9:09 am
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Phone rings, but no caller

Post by Dennis P » Tue Mar 10, 2009 9:32 am

Problem is fixed as of 10:09AM PDT. I'll update the status page.

Post Reply