Default dial tone

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
GeorgeM
Posts: 5
Joined: Wed Oct 21, 2009 8:31 pm

Default dial tone

Post by GeorgeM » Wed Oct 21, 2009 8:47 pm

I have tried a number of times to change my Ooma dial tone with no luck. MyOoma>Preferences>Calling>Ooma connection tone shows Galactic but I still get the default dial tone.

Any thoughts?

Groundhound
Posts: 2711
Joined: Sat May 23, 2009 9:28 am
Location: Atlanta, GA

Re: Default dial tone

Post by Groundhound » Wed Oct 21, 2009 9:13 pm

The connection tone is different than the dial tone. The connection tone is heard by the person you are calling when they answer the call, and you can disable it or change it. The dial tone cannot be changed.

GeorgeM
Posts: 5
Joined: Wed Oct 21, 2009 8:31 pm

Re: Default dial tone

Post by GeorgeM » Wed Oct 21, 2009 9:42 pm

Thanks. I just called from Ooma to my cell phone and all I got was me talking to me, and heard nothing like what I would expect a Galactic Connection tone to sound.

Am I missing something?

Groundhound
Posts: 2711
Joined: Sat May 23, 2009 9:28 am
Location: Atlanta, GA

Re: Default dial tone

Post by Groundhound » Thu Oct 22, 2009 5:13 am

Not sure. I have the connection tone disabled for me so I don't know what any of the tones sound like in actual use. Before the recent website change there was a way to hear the tones (sample) in the selection list, but that function is no longer there. Perhaps in disabling the sample tones they disabled the whole thing. No great loss IMHO, I think connection tones are probably the most likely feature to be disabled by Ooma customers once they know about it.

User avatar
Bobby B
Ooma Moderator
Posts: 1457
Joined: Mon Feb 18, 2008 8:41 pm
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Default dial tone

Post by Bobby B » Tue Oct 27, 2009 9:54 am

We should have the connection tone preview restored either today or tomorrow. I'll update the My Ooma release notes when it's up.
Bobby B

mikey1984
Posts: 5
Joined: Fri Apr 11, 2014 7:23 am

Re: Default dial tone

Post by mikey1984 » Wed Dec 23, 2015 4:08 pm

My Ooma > Preferences > Devices > Teleo ⚙ > Edit > Dial Tone > Regular

oomamaniacal
Posts: 1468
Joined: Wed Jun 04, 2014 12:58 am

Re: Default dial tone

Post by oomamaniacal » Wed Dec 23, 2015 4:32 pm

Teleo was a different VoIP company (not Ooma) which was acquired by Microsoft: http://news.microsoft.com/2005/08/30/mi ... y-company/
Premier Subscriber
Telo One with Four Linx Devices
Google Voice Extensions

Post Reply