Ooma hub does not work with Tomato router

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
pelicanjoe
Posts: 5
Joined: Wed Dec 23, 2009 6:55 am

Ooma hub does not work with Tomato router

Post by pelicanjoe » Thu Dec 20, 2012 2:14 pm

Hi,

I am transitioning from a D-link router to an Asus router using tomato. I go from Modem --> Router --> Ooma. When I use that setup with my D-Link DIR 655 router, everything goes well, when I exchange my D-Link with the Asus RT-N66U running Shibby Tomato firmware, the ooma device flashes red and remains red. I tried some QOS settings, but that did not seem to work.

Anybody get this to work on the ooma hub?

Thanks!

Joe

murphy
Posts: 7261
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Ooma hub does not work with Tomato router

Post by murphy » Thu Dec 20, 2012 2:19 pm

Did you restart the modem when you changed what is connected to it?
It's an absolute requirement.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

pelicanjoe
Posts: 5
Joined: Wed Dec 23, 2009 6:55 am

Re: Ooma hub does not work with Tomato router

Post by pelicanjoe » Mon Dec 24, 2012 1:20 am

All, just so not to leave you hanging on what I did. I disabled QOS. everything works fine. I ended up pulling the traffic that I wanted prioritized onto a secondary router.

Post Reply