Assigned number does not ring properly

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
hteinlin
Posts: 51
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:57 pm

Assigned number does not ring properly

Post by hteinlin » Thu Oct 14, 2010 11:52 am

Hi I have two numbers on my Ooma account.

Main number is set as : Shared
2nd number is set to: Hub

When my main number rings it will only ring on the scout.
I want it to ring both the hub and the scout, so the shared setting should work in theory but it isn't.

murphy
Posts: 7207
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Assigned number does not ring properly

Post by murphy » Thu Oct 14, 2010 12:31 pm

Set both numbers to shared.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

hteinlin
Posts: 51
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:57 pm

Re: Assigned number does not ring properly

Post by hteinlin » Thu Oct 14, 2010 1:44 pm

That is not desired because my fax machine is set to 2nd number and set to Hub.

If i set 2nd number to shared, the voicemail set up on the scout will pick up fax calls.
I have the hub set differently so my fax machine picks up before the vm.

ntoy

Re: Assigned number does not ring properly

Post by ntoy » Fri Oct 15, 2010 9:12 am

hteinlin wrote:Hi I have two numbers on my Ooma account.

Main number is set as : Shared
2nd number is set to: Hub

When my main number rings it will only ring on the scout.
I want it to ring both the hub and the scout, so the shared setting should work in theory but it isn't.

Hello,

In this configuration, you are telling the system that all calls to the 2nd number will only ring the hub & calls to the main number will go to vmail or multiring.

As Murphy mentioned, setting both numbers to shared will allow calls to ring both the hub & scout.

hteinlin
Posts: 51
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:57 pm

Re: Assigned number does not ring properly

Post by hteinlin » Fri Oct 15, 2010 9:39 am

I understand that ntoy.
But that is not what I want it to do.

I want 2nd number to ring Hub only, which it does.
I want main number to ring both HUB+Scout thus I have it SHARED, which it doesn't.

The problem is the main number only rings on the Scout even though I have it set to SHARED.

Is there a limitation to the Ooma system that will not allow this configuration?

The Hub is located in our office. When someone calls the main number all the Hub does is blink one of the numbers but it never rings, but it does ring on the scout.

Reason being is main number = voice line, I want it to ring both the home phones and as well as in our office.
2nd line is our fax line. I do not want it ringing the scout where our home phones are hooked up so my wife does not accidentally pick up a fax call.

ntoy

Re: Assigned number does not ring properly

Post by ntoy » Fri Oct 15, 2010 10:46 am

Yes, system limitation.

Any assigned number makes it private.

hteinlin
Posts: 51
Joined: Wed Nov 18, 2009 8:57 pm

Re: Assigned number does not ring properly

Post by hteinlin » Fri Oct 15, 2010 1:51 pm

Thx for the update ntoy.

Can you by chance put that in the update suggestions?

Or make an option to assign Hub / Scout / Hub + Scout for numbers :)

ntoy

Re: Assigned number does not ring properly

Post by ntoy » Fri Oct 15, 2010 2:58 pm

Sure, will forward along.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Assigned number does not ring properly

Post by lbmofo » Mon Jan 17, 2011 5:16 pm

hteinlin wrote:Hi I have two numbers on my Ooma account.

Main number is set as : Shared
2nd number is set to: Hub

When my main number rings it will only ring on the scout.
I want it to ring both the hub and the scout, so the shared setting should work in theory but it isn't.
I see 2 options here:

1) Multi-ring your main number to a Google Voice number that rings your Hub number.
2) Set both numbers as Shared but assign a different ring pattern to the fax number so that your Fax can pick up (fax machines that recognize different ring patterns) and less chance of accidental pick up by wife because of different ring pattern.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

User avatar
EricJRW
Posts: 254
Joined: Tue Nov 23, 2010 2:00 pm
Location: Texas

Re: Assigned number does not ring properly

Post by EricJRW » Tue Jan 18, 2011 9:33 am

hteinlin wrote:Hi I have two numbers on my Ooma account.

Main number is set as : Shared
2nd number is set to: Hub

When my main number rings it will only ring on the scout.
I want it to ring both the hub and the scout, so the shared setting should work in theory but it isn't.
I have not fully digested this yet, but you may want to take a look at this response to a post of mine regarding a similar situation. Apparently it may have to do with the wrong serial number being on the bottom of the scout.

viewtopic.php?f=5&t=10552
ooma hub with one scout (looking to add at least one more)
Premier Service (I was not expecting to do this, but I love the Premier features)
Panasonic KX-TG4024 (w/ 4 handsets)
Customer since November 2010
Internet access: FiOS 15/5

Post Reply