Faxing not working today?

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
heart
Posts: 4
Joined: Mon Nov 15, 2010 5:18 am

Re: Faxing not working today?

Post by heart » Mon Nov 15, 2010 9:35 am

Inserted a Gigaware DSL filter, purchased at Radioshack into the Ooma and all is fine now.
I inserted it into the phone out jack on the Ooma, then inserted the fax line into this.

I did not have to change speed, error correction, etc.
I do not have to add *99

Have a HP m2727 all in one fax/scanner/printer
The problem occurs with other Voip devices, not just the Ooma.
This is less of a problem with MagicJack

ntoy

Re: Faxing not working today?

Post by ntoy » Mon Nov 15, 2010 11:32 am

Hello gary754 & thomashong,

How about another try?

vic_bk
Posts: 3
Joined: Tue Nov 16, 2010 11:19 am

Re: Faxing not working today?

Post by vic_bk » Tue Nov 16, 2010 11:27 am

I'm still having problem sending fax from OOMA HUB. It used to work in September, 2010 but it is not working now. During faxing attempt I hear my modem dialing out and then during first minute into handshake faxing software displays "Training" status and then fails to send fax. I use *99 and have ECM turned off.

Any suggestions?

Thank you.

ntoy

Re: Faxing not working today?

Post by ntoy » Tue Nov 16, 2010 12:09 pm

Hello vic_bk,

Want to try again?

vic_bk
Posts: 3
Joined: Tue Nov 16, 2010 11:19 am

Re: Faxing not working today?

Post by vic_bk » Tue Nov 16, 2010 4:45 pm

Just tried again to send a fax. This time fax was being sent and then interrupted after 57% of first page was transferred. I was trying to fax total of 3 pages.
:(

EFlores
Posts: 83
Joined: Fri Oct 02, 2009 7:46 pm

Re: Faxing not working today?

Post by EFlores » Wed Nov 17, 2010 11:24 am

Is Ooma trying to fix this problem? I can not send out faxes ever since I upgraded to the Telo

dterblanche
Posts: 5
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:52 pm

Re: Faxing not working today?

Post by dterblanche » Wed Nov 17, 2010 12:25 pm

I also submitted a ticket and sent an email via the forum to ntoy. Hope you guys can help me get my faxes to working again. I've already placed a phone line order with ATT, they won't have it activated for a week. So.. I'm hoping I'll be able to cancel that order with them!

EFlores
Posts: 83
Joined: Fri Oct 02, 2009 7:46 pm

Re: Faxing not working today?

Post by EFlores » Wed Nov 17, 2010 2:34 pm

EFlores wrote:Is Ooma trying to fix this problem? I can not send out faxes ever since I upgraded to the Telo
This is a follow up to my last posting in the qoute above: I called Ooma support and I was told that for the Telo I needed to check the Fax Mode box under the phone number in my preferences at my.ooma.com and that when sending faxes I should not type the *99 for the Telo...... after I hang up I faxed 23 pages to my office fax number without any issues, for now I am a happy camper lets hope it last for a while. Good luck all. :P

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Faxing not working today?

Post by lbmofo » Wed Nov 17, 2010 2:38 pm

EFlores wrote:I called Ooma support and I was told that for the Telo I needed to check the Fax Mode box under the phone number in my preferences at my.ooma.com and that when sending faxes I should not type the *99 for the Telo...... after I hang up I faxed 23 pages to my office fax number without any issues, for now I am a happy camper lets hope it last for a while. Good luck all. :P
This must be new.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

EFlores
Posts: 83
Joined: Fri Oct 02, 2009 7:46 pm

Re: Faxing not working today?

Post by EFlores » Wed Nov 17, 2010 2:56 pm

lbmofo wrote:
EFlores wrote:I called Ooma support and I was told that for the Telo I needed to check the Fax Mode box under the phone number in my preferences at my.ooma.com and that when sending faxes I should not type the *99 for the Telo...... after I hang up I faxed 23 pages to my office fax number without any issues, for now I am a happy camper lets hope it last for a while. Good luck all. :P
This must be new.
Hi Lbmofo:
I am not sure if it is something new, I thought you always had to dial *99 no matter what, the lady I spoke to told me that with the Telo it is not necessary, what I do know is that for 2 months I was not able to fax 1 page out until just now. I just faxed out 15 more pages to my insurance company with no issues and was faster than usual. I hope this is not a short term thing for me.

Locked