Telo does not connect incoming calls.

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
PrivateIdaho
Posts: 11
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:03 pm

Telo does not connect incoming calls.

Post by PrivateIdaho » Thu Feb 11, 2010 12:15 pm

So about 25% of the time when someone calls us our Telo does not complete the connection. Example:

Phone rings.
Caller ID shows the caller.
We answer, no one there.
Callers report line goes dead.
Caller calls back.
We answer and everything works.

This happens a lot and there is not relationship to who is calling. Anyone have any ideas?

dsinternet
Posts: 852
Joined: Fri Nov 20, 2009 8:32 pm
Location: Minnesota

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by dsinternet » Thu Feb 11, 2010 12:58 pm

Can you tell us a little more about your set up. Is the Telo in front of the router or after the router?
What type of phone is hooked up to the Telo? Is your internet cable or DSL? etc.

PrivateIdaho
Posts: 11
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:03 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by PrivateIdaho » Thu Feb 11, 2010 2:32 pm

My internet connection is point to point radio 3Mb down/1Mb up/24ms ping/0% packet loss/3ms jitter. Very stable. I work from home. No problem with my internet. I was seeing the same problem with DSL but I had other problems so I thought it was related to that.

internet -> Telo -> router -> all computers.

From the Telo I have the phone ran to my wiring closets to all of the phones in the house. 2 Panasonic KX-TG5422 wireless phones (these are the primary phones). One wired phone in the garage.

dsinternet
Posts: 852
Joined: Fri Nov 20, 2009 8:32 pm
Location: Minnesota

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by dsinternet » Fri Feb 12, 2010 3:53 am

I have my Telo set up after the router. You could try that type of set up. Maybe someone else on the forum can offer a suggestion as well?

murphy
Posts: 7205
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by murphy » Fri Feb 12, 2010 4:00 am

Has the house wiring been disconnected from all external phone wiring at the network interface box on the outside of your house?
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

PrivateIdaho
Posts: 11
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:03 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by PrivateIdaho » Tue Feb 16, 2010 7:19 am

That is an excellent question. I was still on DSL for a while waiting for my new internet server. I will check that out and then see if it makes a difference.

qchau
Posts: 17
Joined: Thu Dec 24, 2009 1:51 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by qchau » Tue Feb 16, 2010 7:24 am

My mother just started to get the same issue as PrivateIdaho and she is using cable internet service and the way I have her ooma core setup is behind a router. It work flawless for the first month of service and now she is telling me of this strange issue which is the same as PrivateIdaho.

PrivateIdaho
Posts: 11
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:03 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by PrivateIdaho » Tue Feb 16, 2010 8:47 am

That was not it. The phone line was not connected outside anymore. I must have remember to disconnect that.

PrivateIdaho
Posts: 11
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:03 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by PrivateIdaho » Tue Feb 16, 2010 8:48 am

My problem started in the last few weeks. No problem like this before hand.

idahofalls
Posts: 3
Joined: Sun Feb 21, 2010 7:35 pm

Re: Telo does not connect incoming calls.

Post by idahofalls » Sun Feb 21, 2010 7:38 pm

I just hooked up my ooma telo tonight. Waiting to port in my no., so i am keeping my lan line for awhile.
one phone is still hooked up solely to the old service, and my other phones are hooked up to ooma.
When the phone rings, the ooma phones do not ring, and do not pick up the call!!!! frustrated!!

Post Reply