OOma Hub causes DSL connection to go out!

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
heath
Posts: 4
Joined: Sun Jan 24, 2010 7:26 pm

Re: OOma Hub causes DSL connection to go out!

Post by heath » Thu Jan 28, 2010 4:06 pm

UPdate.

Well I downloaded new firmware for my router and things have been great today. My hub did receive the new firmware. Not sure if the new firmware on the hub created a conflict with old router firmware. Anyway - I have a netgear 614 v6. Ill post back if i get more problems. thx for the help.

H

elmarcin
Posts: 1
Joined: Thu Dec 09, 2010 2:51 am

Re: OOma Hub causes DSL connection to go out!

Post by elmarcin » Thu Dec 09, 2010 7:47 am

I have had my Ooma (not the Telo) plugged in downstream from DSL modem router>switch for almost a year. 2 days ago my DSL modem began rebooting itself frequently. I powered down Ooma and there were no more reboots. I plugged it back in and there were no reboots until the first phone call via Ooma - about 2 hours later. Then the reboots started again. I unplugged Ooma and the DSL Modem was up with no reboots for 1.5 hours and counting before I left for work. Nothing else has changed in the environment - the DSL Modem is old and way past updates. Anyone have any other ideas?

murphy
Posts: 7206
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: OOma Hub causes DSL connection to go out!

Post by murphy » Thu Dec 09, 2010 9:43 am

Nothing you can do from the LAN side of a modem should cause it to reboot with the single exception of connecting to it's configuration page and clicking on the reboot button if it has one.

Are you sure that your power (AC) is stable? Sounds like a wall socket or a power strip that has a loose connection.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

Post Reply