Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
superdad
Posts: 15
Joined: Sun Jun 07, 2009 6:56 am

Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by superdad » Mon Oct 19, 2009 6:07 am

Looks like ooma is down at the moment, all of my scouts' tabs are blinking red, but the hub's tab is blue. If there's anything I can do, please let me know! Thankyou.

murphy
Posts: 7207
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by murphy » Mon Oct 19, 2009 6:13 am

Ooma is not down. The blue tab on your hub is evidence of that.
You have a problem with the wiring between the wall port of the hub and the wall port of the scout(s).
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

superdad
Posts: 15
Joined: Sun Jun 07, 2009 6:56 am

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by superdad » Mon Oct 19, 2009 6:19 am

What should I do? I unplugged one of the scouts, waited, then plugged it back in, & now the tab & 4 bottom buttons are solid red. Now what?

hpepper
Posts: 752
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:29 am
Location: Columbus, Ohio

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by hpepper » Mon Oct 19, 2009 6:23 am

The next thing you can try is to move the Scout next to the hub and plug it in with a single wire between the two wall ports and see if the Scout works - tab turns blue. If it works, you then know something is going on with the house wiring.

Next, do you have DSL or Cable?

superdad
Posts: 15
Joined: Sun Jun 07, 2009 6:56 am

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by superdad » Mon Oct 19, 2009 6:26 am

I have cable. If I recycle the hub, could that help?
hpepper wrote:The next thing you can try is to move the Scout next to the hub and plug it in with a single wire between the two wall ports and see if the Scout works - tab turns blue. If it works, you then know something is going on with the house wiring.

Next, do you have DSL or Cable?

hpepper
Posts: 752
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:29 am
Location: Columbus, Ohio

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by hpepper » Mon Oct 19, 2009 6:29 am

Wouldn't hurt - give it a try.

Also, how long have you had the Hub running? How long an Ooma customer that is?

superdad
Posts: 15
Joined: Sun Jun 07, 2009 6:56 am

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by superdad » Mon Oct 19, 2009 6:31 am

I've been a customer since july, I believe.... I'll unplug the hub & see what happens.
hpepper wrote:Wouldn't hurt - give it a try.

Also, how long have you had the Hub running? How long an Ooma customer that is?

superdad
Posts: 15
Joined: Sun Jun 07, 2009 6:56 am

Re: Scouts Blinking Red, Hub is Blue

Post by superdad » Mon Oct 19, 2009 6:36 am

Ok, I recycled the hub, & all tabs are blue :) Thanks for the help!

Post Reply