Lost access since using wi-fi

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
Ringfinger
Posts: 89
Joined: Tue Jan 31, 2012 6:31 pm

Lost access since using wi-fi

Post by Ringfinger » Tue May 01, 2012 5:06 pm

I installed the wifi dongle. Prior to that, I set a static ip address blah blah blah to my ooma and was able to access it by typing in that ip address. Now, since I installed the dongle, I can't access it. What gives? It is working fine just can't access without hardwiring to laptop.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Lost access since using wi-fi

Post by lbmofo » Tue May 01, 2012 5:31 pm

Now, you need to find out what the wifi adapter got as far as IP and get to that. You can reserve DHCP IP for your adapter to make it easier.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Ringfinger
Posts: 89
Joined: Tue Jan 31, 2012 6:31 pm

Re: Lost access since using wi-fi

Post by Ringfinger » Tue May 01, 2012 5:39 pm

It is still the same static ip address. I looked at the router and the Mac I'd is listed with the static add in dhcp clients.

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Lost access since using wi-fi

Post by WayneDsr » Tue May 01, 2012 5:55 pm

If you're connected via the wireless adapter it will have it's own mac address and your router will issue the wireless adapter a new ip.

Wayne
ooma customer since January 2009
ooma hardware: core (hub/scout) and Telo
Lifetime Premier Member

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: Lost access since using wi-fi

Post by thunderbird » Tue May 01, 2012 5:56 pm

Ringfinger wrote:It is still the same static ip address. I looked at the router and the Mac I'd is listed with the static add in dhcp clients.
Go into Ooma Setup and click on the Status tab, then click on the Ports tab. You can see which IP address is assigned to the Ooma Wireless Wi-Fi dongle, under the Wireless port column. The IP address that you see under the Wireless port column, is the IP address that you need to reserve in your router for the Ooma Wireless Wi-Fi dongle.

Ringfinger
Posts: 89
Joined: Tue Jan 31, 2012 6:31 pm

Re: Lost access since using wi-fi

Post by Ringfinger » Tue May 01, 2012 6:45 pm

10-4. Thanks to everyone who helped. I found that address, assigned it in my router as a static address and now all is fine! Now, if I could only figure out how to do qos in my router....

Thanks again!

Post Reply