Ridiculously low volume for Ooma Telo (base unit)

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
Post Reply
kmmatney
Posts: 3
Joined: Mon Nov 07, 2011 5:16 pm

Ridiculously low volume for Ooma Telo (base unit)

Post by kmmatney » Mon Nov 07, 2011 5:24 pm

I recently bought the Ooma Telo system - the unit is working OK and calls seem to work fine. My only issue is that the base station has a really low volume. I press the volume button, and it goes from volume "1" to "4", but I have to put my ear right next to the Telo you hear anything. It makes listening to messages nearly impossible unless the room is completely silent. I have no chance of hearing anything with normal household noise. Is this normal? Is the volume supposed to go up to 10?

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Ridiculously low volume for Ooma Telo (base unit)

Post by lbmofo » Mon Nov 07, 2011 5:29 pm

4 is right but it should be pretty loud at 4. Perhaps call customer service to see if you have a defective unit (speaker).
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: Ridiculously low volume for Ooma Telo (base unit)

Post by thunderbird » Mon Nov 07, 2011 5:32 pm

kmmatney wrote:I recently bought the Ooma Telo system - the unit is working OK and calls seem to work fine. My only issue is that the base station has a really low volume. I press the volume button, and it goes from volume "1" to "4", but I have to put my ear right next to the Telo you hear anything. It makes listening to messages nearly impossible unless the room is completely silent. I have no chance of hearing anything with normal household noise. Is this normal? Is the volume supposed to go up to 10?
Ooma Telo speaker volume ranges from 0 to 4. It sounds like your Ooma Telo is defective.

I would take the Ooma Telo back to the store where you bought for and an exchange. You still have to call Ooma Customer Support to get your account changed to the new replacement unit.

Or you can contact Ooma Customer support and they should send you another Ooma Telo, shipping prepaid. They will also send a prepaid shipping label to ship the defective Ooma Telo back. For this unit, all you have to do is plug it in when you receive it.

Customer Support
Email: support@oomacare.com
Phone: 1-888-711-OOMA (6662)
Monday-Friday 7am-7pm PST
Saturday-Sunday 8am-5pm PST

kmmatney
Posts: 3
Joined: Mon Nov 07, 2011 5:16 pm

Re: Ridiculously low volume for Ooma Telo (base unit)

Post by kmmatney » Mon Nov 07, 2011 10:15 pm

Thanks for the quick replies. I bought my unit refurbished from the Ooma web site, so contacting customer support would be the easiest thing to do.

Post Reply