Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
#72524 by portland
Sat Jan 08, 2011 12:10 pm
Everything installed easily with new Ooma Telo, but iChat will not work with the Telo between Airport Extreme and the cable internet modem. And configured with the Telo plugged in after the Airport results in no caller id and calling weirdness, but iChat works. Has anyone run into this trouble before, and if so, do you have any advise on configuring Airport so I can use iChat?
#72938 by thunderbird
Fri Jan 14, 2011 8:45 am
If you place your Ooma device behind (on the LAN side of) your router you might try the following:

To do either of the following you have to establish a static IP address, obtained from your router, for your Ooma device. In most routers you can assign a static IP address for a device. Or in Ooma Setup you can assign a static IP address obtained from your router. If you need more detailed instructions I can post or you can seach this forum to locate them. Also If you go into Ooma setup, under "Network" than "MODEM Port MAC Address" select "Use built in", than select "Update".

First: With your Ooma device Placed placed behind (LAN side of) your router, place your Ooma device in the router's DMZ.

----OR----

Second: With your Ooma device placed behind (LAN side of) your router, create a rule(s) to open the following ports in your router.
Service Ports:
Ooma uses the following application ports for data and voice traffic:
UDP 53, UDP 123, UDP 514, UDP 1194,UDP 3386, UDP 3480, UDP 10000-20000, TCP 53 and TCP 443.

Good Luck

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests