Incoming calls having issues 1/1/11

Got something else to discuss that is not covered by the previous forums? Post it here!
bmhupp
Posts: 5
Joined: Mon Apr 12, 2010 10:23 am

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by bmhupp » Sat Jan 01, 2011 7:30 pm

Same issue happening here in Petaluma, CA (40 mi north of San Francisco). I can call out fine but can't get any calls to come in. A call via Google Voice returns a message 'Could not complete your call...'.

Also, Call Forwarding on Network Outage does not work in this case unfortunately.

The Ooma Service Status http://www.ooma.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=26 still shows everything as green!

Mensch
Posts: 3
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:54 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by Mensch » Sat Jan 01, 2011 8:01 pm

bmhupp wrote:Same issue happening here in Petaluma, CA (40 mi north of San Francisco). I can call out fine but can't get any calls to come in. A call via Google Voice returns a message 'Could not complete your call...'.

Also, Call Forwarding on Network Outage does not work in this case unfortunately.

The Ooma Service Status http://www.ooma.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=26 still shows everything as green!
Actually, the status on incoming calls shows as follows:
Ooma Calling Network
Status: Inbound outage for some customers
1/1/2011 - 7:20 PM Pacific, Inbound calls for some customers have been failing for the past few hours - we're currently working on resolving the issue with one of our upstream carrier partners.

findapenny
Posts: 1
Joined: Sat Jan 01, 2011 8:06 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by findapenny » Sat Jan 01, 2011 8:11 pm

Having the same problem in Portland, Oregon with 503 area code. Call via Google Voice for me is allowing the caller to leave a message, but Ooma never rings.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by lbmofo » Sat Jan 01, 2011 8:36 pm

Shortly before 830 pm PST, all is fine now.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

skiptio
Posts: 14
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:04 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by skiptio » Sat Jan 01, 2011 8:39 pm

No incoming calls in Sandy, UT either. I'm wondering why the "Forward on outage" doesn't kick in?

STBXXL
Posts: 8
Joined: Sat Dec 04, 2010 1:42 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by STBXXL » Sat Jan 01, 2011 8:43 pm

Just tried calling my Ooma number from the cell phone and it worked fine (SF Bay Area, 8:42 pm).

lc96
Posts: 16
Joined: Sun Sep 27, 2009 8:05 am

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by lc96 » Sat Jan 01, 2011 9:02 pm

yup, back up in seattle area, 9:02pm PST

Mensch
Posts: 3
Joined: Sat Jan 01, 2011 6:54 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by Mensch » Sat Jan 01, 2011 9:10 pm

Back up in Salt Lake City.

dschmidt_2000
Posts: 70
Joined: Mon Sep 27, 2010 6:37 pm

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by dschmidt_2000 » Sat Jan 01, 2011 9:14 pm

Back up in So. Cal.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Incoming calls having issues 1/1/11

Post by lbmofo » Sun Jan 02, 2011 2:34 am

southsound wrote:Mine is working here just fine as of 6:20 PM PST:

Location: Harstine Island, WA - just north of Olympia
Numbers: 360 545-XXXX
Calls tested: landline to Telo, landline to hub, hub to Telo, Telo to landline, hub to landline.

YMMV.
SouthSound, since your carrier is Focal, I think yours worked okay.
lbmofo wrote:As far as I know, this incident had to do with XO....users I know with other carriers were not affected.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply