My Domain Name access the Ooma startup page not Webserver

Problems using My Ooma? Ideas on how we can make it better? You’ve come to the right place.
Post Reply
Morpheus
Posts: 67
Joined: Sun Feb 07, 2010 8:35 am

My Domain Name access the Ooma startup page not Webserver

Post by Morpheus » Tue Jun 15, 2010 4:08 am

My Setup:

Cable Modem -> Ooma -> Router

Using the Built-in MAC Address

Home Port: 172.27.35.1
Subnet: 255.255.255.0

DHCP Config Start: 172.27.35.2
DHCP Config End: 172.27.35.2

DMZ Address: 172.27.35.2

Port Forwarding:
Port: 80
Type: TCP & UDP
Forwarded to: 172.27.35.2

I need to get to my internal web server from the outside. How is this possible. I have my router pointing port 80 to my internal box that is running the webserver.

Router Status:
IP Address: 172.27.35.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 172.27.35.1
DNS1: 172.27.35.1

It seems that there could be a huge security risk for the Ooma to be able to access it on the outside with no authentication?

Groundhound
Posts: 2711
Joined: Sat May 23, 2009 9:28 am
Location: Atlanta, GA

Re: My Domain Name access the Ooma startup page not Webserver

Post by Groundhound » Tue Jun 15, 2010 4:47 am

Are you testing your domain from outside your network? Loopback does not work with Ooma so you must test it from outside.

Morpheus
Posts: 67
Joined: Sun Feb 07, 2010 8:35 am

Re: My Domain Name access the Ooma startup page not Webserver

Post by Morpheus » Tue Jun 15, 2010 7:57 am

Don't I feel like an idiot; the firewall on my virtual server was blocking. All is good.

Thanks...

Post Reply