trouble with setup.ooma.com

Problems using My Ooma? Ideas on how we can make it better? You’ve come to the right place.
Post Reply
wafl_scan
Posts: 3
Joined: Thu Nov 26, 2009 7:16 pm

trouble with setup.ooma.com

Post by wafl_scan » Thu Nov 26, 2009 7:43 pm

I have a dumb question. If I plug my computer directly into the Home port on my Ooma hub I can get to setup.ooma.com. However, I usually have my computer plugged into my router that is then plugged into the Ooma hub (which is plugged into the cable modem). When I'm plugged into my router I can't get to setup.ooma.com. My DNS server comes back to me with "You tried to visit setup.ooma.com, which is not loading." Do I have to put my computer in the DMZ to get it to go to setup.ooma.com? If so, I'm not behind my router's firewall which I'd like to be behind.

I can get to every other website just fine through my router just not setup.ooma.com. Can anyone explain what is going on? Thanks.

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: trouble with setup.ooma.com

Post by WayneDsr » Thu Nov 26, 2009 7:56 pm

Try going to http://172.27.35.1

Wayne

oldanbo
Posts: 797
Joined: Wed Apr 01, 2009 8:16 am
Location: North Olympic Penninsula, WA

Re: trouble with setup.ooma.com

Post by oldanbo » Thu Nov 26, 2009 9:21 pm

WayneDsr wrote:Try going to http://172.27.35.1

Wayne
Yes and when you get there put the IP address assigned to your ooma into the DMZ. Then you will be able to access it via that IP address. :)

Post Reply