FAX mode?

Problems using My Ooma? Ideas on how we can make it better? You’ve come to the right place.
Post Reply
n1bsbri
Posts: 3
Joined: Wed Jun 08, 2011 11:39 am

FAX mode?

Post by n1bsbri » Wed Jun 08, 2011 11:58 am

Hi,

I am trying to set up my Ooma Hub for a dedicated fax line. I read in one of the Ooma FAQs that you could go into preferences, number and check a box for "fax mode". I can't locate this option in my number preferences (screen shot attached). Any idea how to do this?

Thanks,
Brian
ooma.jpg
MyOoma screenshot
ooma.jpg (61.31 KiB) Viewed 2093 times

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: FAX mode?

Post by thunderbird » Wed Jun 08, 2011 12:09 pm

n1bsbri:
One more step to go. You click on the phone number you want to use and another window opens.

n1bsbri
Posts: 3
Joined: Wed Jun 08, 2011 11:39 am

Re: FAX mode?

Post by n1bsbri » Wed Jun 08, 2011 12:31 pm

@thunderbird, I think I did click on the number and got the screen with the settings for the number, Caller-ID Name, associate to device, and ring pattern. I didn't see the fax mode checkbox. Nothing else to click on in the box except for hte speaker symbol that plays the sample ring pattern. Take a look at the screen shot I posted. Thanks for the reply! Brian

User avatar
tomcat
Posts: 215
Joined: Tue Feb 22, 2011 1:32 pm

Re: FAX mode?

Post by tomcat » Wed Jun 08, 2011 12:44 pm

n1bsbri -
There is no 'Enable Fax mode" for hubs. Hubs automatically detect whether the incoming call is a fax and adjust accordingly. However, you do have to dial *99 when sending a fax.

If I can find the thread that refers to this information I will update this post.

thunderbird
Posts: 6388
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:41 pm

Re: FAX mode?

Post by thunderbird » Wed Jun 08, 2011 12:54 pm

tomcat wrote:n1bsbri -
There is no 'Enable Fax mode" for hubs. Hubs automatically detect whether the incoming call is a fax and adjust accordingly. However, you do have to dial *99 when sending a fax.

If I can find the thread that refers to this information I will update this post.
tomcat: I missed the Hub. Thanks.

n1bsbri
Posts: 3
Joined: Wed Jun 08, 2011 11:39 am

Re: FAX mode?

Post by n1bsbri » Wed Jun 08, 2011 1:08 pm

Thanks for the clarification. If someone from Ooma is reading, you may want to add this information to the FAX FAQ (heh).

Brian

Post Reply