ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Something on your mind? Want to give us feedback on something in particular or everything in general? Tell us how we are doing!
irnaggie
Posts: 22
Joined: Fri Apr 02, 2010 7:35 pm

ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by irnaggie » Thu Jan 06, 2011 8:19 am

I have been using v2 of the ooma Mobile app since its release quite successfully on my iPhone. On January 6, I updated to v3 of the app via the app store. Now starting the app, I get the ooma flashscreen with an "initializing..." message, then it crashes. That whole process takes less than 2 seconds.

I've tried deleting the app and reloading from the app store, but no change.

Any ideas?

Scott

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by lbmofo » Thu Jan 06, 2011 9:35 am

How about your other apps?

Once this happened to me because I used a computer that hasn't been authorized yet to sync.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

irnaggie
Posts: 22
Joined: Fri Apr 02, 2010 7:35 pm

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by irnaggie » Thu Jan 06, 2011 10:47 am

lbmofo - everything else works perfectly. no issues at all.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by lbmofo » Thu Jan 06, 2011 11:56 am

I'd delete the app from iPhone, download update from PC iTunes and sync.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

irnaggie
Posts: 22
Joined: Fri Apr 02, 2010 7:35 pm

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by irnaggie » Thu Jan 06, 2011 1:34 pm

yep - exactly what i tried. so to be more expansive:

Step 1: "upgraded" via app store on the iphone. Saw the symptoms i described.
Step 2: deleted app off my iphone and downloaded from app store via iphone again. Same symptoms.
Step 3: deleted app off the iphone and downloaded from the PC. again, same.

Between each "delete" and "install", i power cycled the phone to be sure there were no memory fragmentation issues or shrapnel.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by lbmofo » Thu Jan 06, 2011 1:39 pm

Kind of reaching here but I'd do this next:

Go into Ooma Mobile Preference, https://my.ooma.com/mobile

Uncheck enable, save, check enable, save, regenerate password.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

irnaggie
Posts: 22
Joined: Fri Apr 02, 2010 7:35 pm

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by irnaggie » Thu Jan 06, 2011 9:11 pm

OK - i am out of ideas.

Per lbmofo's suggestion, I regenned the password. Unfortunately, the ooma app on the phone does not get far enough along to care.

So I did the one set of actions I hadn't done all together.
1) Delete the app off the iphone,
2) Reboot the iphone,
3) Start iTunes and delete the app from iTunes,
4) Sync the phone and iTunes,
5) Redownload the app from the app store via iTunes,
6) Sync the phone and iTunes, reinstalling the app from iTunes,
7) Reboot the iPhone,

I ran the app - same thing. The intializing screen comes on for1 to 2 seconds then disappears.

It's almost as if there is some lingering goo on the phone that is causing ooma to choke at startup.

So anyone - any other thoughts? I really appreciate the help.

S

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by lbmofo » Thu Jan 06, 2011 9:36 pm

Man, this is really weird. I think this needs some heavy duty help from someone like Dennis or Bobby. Can you email Bobby B and see if he can point you to the right direction?
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

ntoy

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by ntoy » Fri Jan 07, 2011 8:45 am

Hello Scott,


Do you think you can email me the crashlogs? You may have multiple crash logs, you can zip them up.

http://www.ispeeddial.com/how-to-find-t ... plication/

Thanks,
Norm

scoutconnor
Posts: 425
Joined: Fri Dec 05, 2008 12:57 pm
Location: Upstate NY

Re: ooma Mobile iPhone Installation and Failure

Post by scoutconnor » Fri Jan 07, 2011 9:20 am

A big question here may be "Is the iPhone Jailbroken?"
Jailbreaking can sometimes "break" apps.

Post Reply