Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
#984 by superdlux
Thu Nov 27, 2008 7:33 pm
Has there been any update to fixing the "This message cannot be displayed because of the way it is formatted. Ask the sender to send it again using a different format or email program.multipart/voice-message" problem?

This is a great feature…if it actually worked.
#1009 by Bobby B
Tue Dec 02, 2008 10:10 pm
What program are you using to view voicemail attachments? Or are you using a webmail system?
#1013 by mattodono
Wed Dec 03, 2008 7:39 am
I have the same problem as well. When I get the email message with the WAV message attached, the iPhone email app says: "This message cannot be displayed because of the way it is formatted. Ask the sender to send it again using a different format or email program.multipart/voice-message."

I suspect that the apple mail program doesn't like the way you're attaching the file. It looks like you're attaching the WAV file inside another attached email. I can play the message perfectly on the iphone when I detach the WAV file in my desktop email client and remail it to myself as a standard attachment.

I'd love to see this fixed as well as this has been the only downside to ooma so far. Otherwise it's awesome! Keep it up!
#1020 by Bobby B
Wed Dec 03, 2008 4:43 pm
I'd check out this thread:

Thread Link

Basically the iPhone Mail program will work from certain mail providers (Yahoo!, ActiveSync, etc).
#1054 by superdlux
Thu Dec 04, 2008 4:33 pm
Yes, I understand that, but it should work regardless. I don't want to sign up for a Yahoo account. Hopefully you'll fix that. Any time frame?
#1055 by Bobby B
Thu Dec 04, 2008 5:16 pm
This is high on the priority list for a fix, but it doesn't look like it'll be fixed in the near-term. Right now we're a bit restricted in the changes we can make in the current voicemail forwarding system.
#5615 by attdsl1
Mon Mar 30, 2009 11:40 am
I use gmail apps and am having the same problem. I tried an autoforward to another gmail account and then back and that did not do the trick. I set up a yahoo account and now autoforward the vmails to the yahoo account. This works.
#5621 by thively
Mon Mar 30, 2009 12:58 pm
It allows you to set 3 notification addresses so I:
1) Send an email to GMail (google apps)
2) Send an email to a Yahoo account
3) I have a filter on Gmail forward a text message to my phone.
The 3rd I don't have set, but will have it sent to my wife's GMail if/when she wants it.

It works well for me. You can turn on Yahoo push and get them instantly, but I set it to manual and just go get it when I get a text or see the email in GMail.

Yahoo is working fine. I look forward to it working in GMail. But no big rush since there's a perfectly acceptable work around.

I know the folks at Ooma work hard. I work for a tiny start up to and know how it is.
#5693 by Dennis P
Tue Mar 31, 2009 10:05 pm
This will be fixed in the next week or so. We'll let know everyone know when the fix is live.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests