Resetting OOMA - Frequency?

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
Rmonio
Posts: 19
Joined: Sat Jun 01, 2019 8:49 am

Resetting OOMA - Frequency?

Post by Rmonio » Thu Aug 01, 2019 8:02 am

Just like any hardware device - over time you need to reset the unit (power down, restart).

How often do you do that with your OOMA devices?

Thanks!

-Bob

murphy
Posts: 7207
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Resetting OOMA - Frequency?

Post by murphy » Thu Aug 01, 2019 10:33 am

I don't think I have reset my two Telos more than twice in the last 10 years. They are on UPS backup and the UPSs are backed up by an automatic generator.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

oomamaniacal
Posts: 1434
Joined: Wed Jun 04, 2014 12:58 am

Re: Resetting OOMA - Frequency?

Post by oomamaniacal » Thu Aug 01, 2019 3:19 pm

If you have the Telo two, the unit will restart whenever there is an automatic update to the firmware. I have the Telo One which no longer gets updates, but I don't bother with restarting it manually.
Premier Subscriber
Telo One with Four Linx devices
Google Voice Extensions

Rmonio
Posts: 19
Joined: Sat Jun 01, 2019 8:49 am

Re: Resetting OOMA - Frequency?

Post by Rmonio » Thu Aug 01, 2019 11:25 pm

Thanks for everyone’s replies. We have the Telo 2 and I was just curious about needing resets or not.

We noticed some line issues and resetting the DSL modem connection seemed to do the trick.

Thanks again.

-Bob

Post Reply