Calls go straight to voicemail

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
greg0410
Posts: 9
Joined: Sun May 10, 2009 2:17 pm

Calls go straight to voicemail

Post by greg0410 » Tue Jun 16, 2009 5:23 pm

Since having my number port completed, the number that I had ported goes directly to voicemail. The original number that I had with Ooma still rings to my phones.
Before you ask, the envelope light is not on.
Any ideas???

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: Calls go straight to voicemail

Post by bw1 » Tue Jun 16, 2009 5:41 pm

Is your brightness control knob turned all the way down, which would prevent you from seeing the envelope light being on?

Where did you port from?

Are both numbers on shared devices?

Are the numbers that are calling your phone number anonymous or blocked?

greg0410
Posts: 9
Joined: Sun May 10, 2009 2:17 pm

Re: Calls go straight to voicemail

Post by greg0410 » Wed Jun 17, 2009 12:56 am

bw1 wrote:Is your brightness control knob turned all the way down, which would prevent you from seeing the envelope light being on?

Where did you port from?

Are both numbers on shared devices?

Are the numbers that are calling your phone number anonymous or blocked?
No, the brightness knob is not turned down. Again, my original Ooma number is still ringing in.

I ported from Vonage

Yes, both numbers are on shared devices.

No, the numbers are not anonymous. I used my cell and tried both numbers, my original Ooma number rings in the house but, my ported number goes straight to voicemail.

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: Calls go straight to voicemail

Post by bw1 » Wed Jun 17, 2009 3:58 am

The reason that I asked who you ported from was because some people have had issues with Vonage not removing the ported number from their database. Is it possible you're hearing Vonage VM?

See here:
http://forums.ooma.com/viewtopic.php?f= ... ort+Vonage

If that's not it, I'm not sure what else to check and you should call support.

Make note of the times and phone numbers and support can check the logs to see what's happening.

greg0410
Posts: 9
Joined: Sun May 10, 2009 2:17 pm

Re: Calls go straight to voicemail

Post by greg0410 » Wed Jun 17, 2009 3:23 pm

OK, in case anyone else has the same problem that I had here I am going to do my best to explain as simply as I can the very difficult fix (solution).

First-unplug the power from the Ooma hub and count to about sixty.
Second-Plug it back in.

That's it.... LOL... Probably should have thought about doing this before posting but, who knows, maybe this will help someone else that has the same problem as me.

Also, make sure that the red envelope light on the hub and/or scout(s) is/are not on.

Again, I apologize that my fix was so technical but, I did try to explain it as simply as I could.

Have a nice day.

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Calls go straight to voicemail

Post by WayneDsr » Wed Jun 17, 2009 3:39 pm

There's nothing better than an easy fix!
Great, glad you fixed it.
Wayne

User avatar
bw1
Posts: 1781
Joined: Wed Mar 18, 2009 9:06 am
Location: MI

Re: Calls go straight to voicemail

Post by bw1 » Thu Jun 18, 2009 2:42 am

Darn it! That's Wayne's response everytime and I didn't even think of it!

User avatar
scottlindner
Posts: 1003
Joined: Sun May 17, 2009 4:47 am
Location: Colorado Springs, CO

Re: Calls go straight to voicemail

Post by scottlindner » Thu Jun 18, 2009 3:59 am

bw1 wrote:Darn it! That's Wayne's response everytime and I didn't even think of it!
It can get embarrassing sometimes, can't it?

greg0410
Posts: 9
Joined: Sun May 10, 2009 2:17 pm

Re: Calls go straight to voicemail

Post by greg0410 » Fri Jun 19, 2009 4:56 am

Who knows, maybe when you get up to 900+ posts you'll finally remember it.... LOL..

dhkkim
Posts: 18
Joined: Mon Jul 06, 2009 3:09 pm

Re: Calls go straight to voicemail

Post by dhkkim » Wed Jul 29, 2009 1:17 pm

I have same problem. I ported my number from Verizon Wireless.

Post Reply