Incoming call not working

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
JimT
Posts: 2
Joined: Sat Jun 08, 2013 12:12 pm

Incoming call not working

Post by JimT » Sat Jun 08, 2013 12:19 pm

I have a problem with my incoming calls. Once in a while, when someone calls in and I pick up the phone, I can only hear my voice speaking on the line and not the other person calling in. It doesn't happen all the time and outcoming call seems to be fine. Can someone please help me out with this problem?

Many thanks.

Tuan
Posts: 97
Joined: Tue Apr 20, 2010 8:37 pm

Re: Incoming call not working

Post by Tuan » Sat Jun 08, 2013 12:49 pm

Can you give us more details of how you set up the ooma? Is it modem-ooma-router or modem-router-ooma? Are you using your personal phone or is it HD1/HD2 handset?

It may be Qos issue. There have been reports from some Telo users that this happens certain time of day and it seems to be busy internet hours that it happens.

JimT
Posts: 2
Joined: Sat Jun 08, 2013 12:12 pm

Re: Incoming call not working

Post by JimT » Sat Jun 08, 2013 1:01 pm

I don't believe it was the issue on my side. I called Ooma Support and they made some configuration setting changes on their end. Will need to continue and monitor if the issue is resolved when people are calling in on the line.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: Incoming call not working

Post by lbmofo » Sat Jun 08, 2013 2:55 pm

If you have Uverse, although your problem is incoming, maybe worth a shot with Uverse Gateway firewall reset: /viewtopic.php?t=14117#p98444
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply