High pitched "piercing sound" when I press the play button

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
Post Reply
Dayvidpriddy
Posts: 30
Joined: Fri Mar 12, 2010 10:47 am

High pitched "piercing sound" when I press the play button

Post by Dayvidpriddy » Wed May 15, 2013 8:12 pm

I just setup my Ooma Telo tonight (I'm a previous customer from 2009-2012), got a new system yesterday...anyways I notice that when I press the play icon on the Ooma Telo device, I hear a quick high pitched "piercing" tone...almost sounds like something ultra sonic like. I don't recall hearing this on my previous Telo but can't say that I didn't either. I've tested out all the other soft key icons on the Telo and don't hear it with any of those.

Any ideas or is this something that is known?

Thanks

Dayvidpriddy
Posts: 30
Joined: Fri Mar 12, 2010 10:47 am

Re: High pitched "piercing sound" when I press the play button

Post by Dayvidpriddy » Thu May 16, 2013 9:33 am

Damn nobody can reply to nothing on here? This place is useless!

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: High pitched "piercing sound" when I press the play button

Post by lbmofo » Thu May 16, 2013 9:44 am

Dayvidpriddy wrote:Damn nobody can reply to nothing on here? This place is useless!
C'Mon now! Last couple of threads you started had replies within 10 to 20 minutes. Maybe that skewed your expectation. Not everyone can contribute to every topic so sometimes it might take some time to see a reply.

As for your question, to me, it is tough because I don't know how loud or what it really sounds like. But when I press the play button on my device, I hear a bit of hiss much like comfort noise in VoIP conversations all while the Ooma lady talks.

Perhaps, you can upload a mp3 on here so we can hear.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Dayvidpriddy
Posts: 30
Joined: Fri Mar 12, 2010 10:47 am

Re: High pitched "piercing sound" when I press the play button

Post by Dayvidpriddy » Thu May 16, 2013 1:07 pm

LOL no I'm not going through all of that, I called Ooma and they are sending me a new unit. If it does it with that unit it must just be the way it is, I dunno (on mine I only hear the high pitched noise right when I first hit play, other than that it's crystal clear.

tbeltz
Posts: 93
Joined: Fri Jul 13, 2012 6:41 am
Location: Michigan & Florida

Re: High pitched "piercing sound" when I press the play button

Post by tbeltz » Tue May 21, 2013 1:07 pm

Dayvidpriddy wrote:I just setup my Ooma Telo tonight (I'm a previous customer from 2009-2012), got a new system yesterday...anyways I notice that when I press the play icon on the Ooma Telo device, I hear a quick high pitched "piercing" tone...almost sounds like something ultra sonic like. I don't recall hearing this on my previous Telo but can't say that I didn't either. I've tested out all the other soft key icons on the Telo and don't hear it with any of those.

Any ideas or is this something that is known?

Thanks
Do you happen to have your telephone off hook when you push the Play icon button. If so you may be getting feedback from that, especially if they are within a close proximity to one another.

Post Reply