Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
#92337 by greened3
Sun Jan 29, 2012 4:43 pm
I have an Ooma Telo and handset, premier service, and two numbers ported to Ooma. My house wiring is connected to the Telo and I have a Panasonic base unit connected to another wall jack. The Panasonic answering machine is set to answer before a call would go to Voicemail. This afternoon as I was walking into the room where the Telo is, I heard a friend leaving me a Voicemail on the Telo. None of the phones in the house rang. The call is not listed on my call logs nor is it on the handsets caller id. I then called both of my numbers from my cell phone and each time the phones rang normally. My friends number is not blacklisted and I have blacklisted calls set to "continuous ring". Any ideas about what may be happening?
#92338 by thunderbird
Sun Jan 29, 2012 5:14 pm
greened3 wrote:I have an Ooma Telo and handset, premier service, and two numbers ported to Ooma. My house wiring is connected to the Telo and I have a Panasonic base unit connected to another wall jack. The Panasonic answering machine is set to answer before a call would go to Voicemail. This afternoon as I was walking into the room where the Telo is, I heard a friend leaving me a Voicemail on the Telo. None of the phones in the house rang. The call is not listed on my call logs nor is it on the handsets caller id. I then called both of my numbers from my cell phone and each time the phones rang normally. My friends number is not blacklisted and I have blacklisted calls set to "continuous ring". Any ideas about what may be happening?

I also had a call go directly to voicemail this weekend. The Ooma phone never rang, it just went to voicemail. I rebooted the Ooma Telo. The problem hasn't repeated itself since??
#92344 by Cyberchat
Sun Jan 29, 2012 10:10 pm
greened3 wrote:I have an Ooma Telo and handset, premier service, and two numbers ported to Ooma. My house wiring is connected to the Telo and I have a Panasonic base unit connected to another wall jack. The Panasonic answering machine is set to answer before a call would go to Voicemail. This afternoon as I was walking into the room where the Telo is, I heard a friend leaving me a Voicemail on the Telo. None of the phones in the house rang. The call is not listed on my call logs nor is it on the handsets caller id. I then called both of my numbers from my cell phone and each time the phones rang normally. My friends number is not blacklisted and I have blacklisted calls set to "continuous ring". Any ideas about what may be happening?


Make sure that the "Do Not Disturb" functionality of the Telo isn't turned on.
#92348 by murphy
Mon Jan 30, 2012 3:51 am
Do you have anonymous call blocking enabled?
#92395 by murphy
Tue Jan 31, 2012 2:38 am
If your friend had his outgoing caller ID turned off his call would go to voicemail without ringing your phones although I would not expect his audio to be on your speaker.
#92409 by greened3
Tue Jan 31, 2012 12:38 pm
This appears to be an isolated incident. Took the suggestion to reboot the Telo and so far everything seems normal including calls from my friend.
#95148 by jumpsuit
Sat Apr 21, 2012 1:48 pm
My experience with this problem was a need for a new land phone. After exhausting everything else, purchased a new panasonic phone and now everything works fine. Before, all calls went directly to voicemail and if a message was left it was never recorded. It was as though a call was never received.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests