Ring...ring...anybody?

Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
redial#
Posts: 22
Joined: Sat Apr 04, 2009 7:08 am

Ring...ring...anybody?

Post by redial# » Fri Apr 17, 2009 6:59 am

I had to reset my ooma hub almost everyday this week, i know ooma has some problems, i understand.

but yesterday and today i had to rest the hub twice, tab is blue but vm doesnt pickup.

The phone will ring forever from the caller end, vm doesnt pickup, and if i am lucky to here the phone ring there will be noone at the other end.

I am at work and noone is home to reset the hub.

is this normal behaviour? is there a way to soft rest the hub through the dashboard?

Thanks

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Ring...ring...anybody?

Post by WayneDsr » Fri Apr 17, 2009 7:51 am

What do you have the ring set at in the Lounge? There is an adjustment in preferences.

Wayne

User avatar
Dennis P
Ooma Moderator
Posts: 1858
Joined: Fri Apr 25, 2008 9:09 am
Location: Palo Alto, CA
Contact:

Re: Ring...ring...anybody?

Post by Dennis P » Fri Apr 17, 2009 9:15 am

Do you remember an approximate time that this happened?

redial#
Posts: 22
Joined: Sat Apr 04, 2009 7:08 am

Re: Ring...ring...anybody?

Post by redial# » Fri Apr 17, 2009 10:17 am

WayneDsr wrote:What do you have the ring set at in the Lounge? There is an adjustment in preferences.

Wayne
set @ 18s

redial#
Posts: 22
Joined: Sat Apr 04, 2009 7:08 am

Re: Ring...ring...anybody?

Post by redial# » Fri Apr 17, 2009 10:20 am

Dennis P wrote:Do you remember an approximate time that this happened?
This morning from 9am til 12:30 eastern time, that when my wife reset the hub.

redial#
Posts: 22
Joined: Sat Apr 04, 2009 7:08 am

Re: Ring...ring...anybody?

Post by redial# » Fri Apr 17, 2009 4:58 pm

False alarm, i found out that vonage disabled my call forwarding as i am waiting for my number to be ported. so all my calles were going unanswered
I loged in back to vonage and re-enable it. and everything is ok now.

Thanks again

murphy
Posts: 7176
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: Ring...ring...anybody?

Post by murphy » Fri Apr 17, 2009 6:13 pm

I suggest that you might want to log back in to Vonage and disable the forwarding. It has been reported that special features being enabled can prevent the port from happening.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

User avatar
jmassimilla
Posts: 525
Joined: Sat Feb 07, 2009 4:38 am
Location: Burlington County, South Jersey

Re: Ring...ring...anybody?

Post by jmassimilla » Sat Apr 18, 2009 3:41 am

I had my Vonage line forwarded to ooma right up to the actual port.
Customer since Feb 2009
2 Hub/Scout
1 Telo/Handset
Lifetime Premier Subscriber

redial#
Posts: 22
Joined: Sat Apr 04, 2009 7:08 am

Re: Ring...ring...anybody?

Post by redial# » Wed Apr 22, 2009 4:23 am

Dennis P wrote:Do you remember an approximate time that this happened?
Hello, sorry to bring this topic back to life, i had my number ported yesterday with no issues, took less than 3 weeks. bye bye vonage

The problem still exist, i can call out BUT i can't take a phone call.

I called csr, and the tech walked me through the steps of checking my wires, rebooting the system and so on. but no luck, she thought that maybe it has something to do with my porting process and suggested to wait for few hours and try again.

Well, as of this morning i still cant answer the phone, i will be calling the csr again to see why i am still having this problem.

My setup:
dsl(westell 6100) => ooma => directly to cordless phone

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Ring...ring...anybody?

Post by WayneDsr » Wed Apr 22, 2009 7:15 am

Somewhere in the forums someone else had this problem and I can't remember the fix. It had something to do with Vonage not clearing your number from some kind of database. You might want to check with Vonage. Sorry I can't remember, but I will keep looking.

Wayne

Post Reply