Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
#88104 by StanAE86
Sat Oct 08, 2011 6:37 pm
Just ported my phone number to Ooma, and didn't notice whether this was a problem before because I was using one phone on the Ooma as a trial and used the second phone on the land line as my back-up.

Now that the phone number is ported, I am trying to connect the Ooma to the living room phone jack (where my internet comes into the house), and run my two phones in different rooms all at the same time.

I have unplugged the Ooma for 30 minutes and re-plugged it in, as the initial e-mail instructed.

People can call the home and everything works fine.

I cannot call out on either phone. I just get a busy signal after dialing.

The Ooma is plugged into a wall jack. In another room, there is one phone plugged into the wall jack. In another room is a second phone plugged into the wall jack.

When you pick up either phone, you get the Ooma tone and the dial tone, but after dialing any number, you only get a busy signal.

If I plug either phone directly into the back of the Ooma, then it will work.

I've confirmed the regular phone service is dead. When the Ooma is not plugged into the wall jack, no phones work.

I thought I'm supposed to be able to plug the Ooma into a wall jack and it makes the whole house "live?"

I've tried dialing *99, *98, and *96 as instructed from other threads and it doesn't help. Dialing *99 or *98 gets me a busy signal after 4 numbers when trying to immediately dial X-XXX-XXX-XXXX. Dialing *96 gets me nothing at all. Just silence for a long time, ultimately followed by a busy signal.

Any help appreciated.

Thanks.
#88110 by thunderbird
Sat Oct 08, 2011 11:05 pm
StanAE86:
Yes, the Ooma Telo will supply a dial tone to the whole house if the house wiring is properly isolated, configured, and connected to the Ooma Telo.

Make sure that the old phone service wiring that comes in from the street is disconnected at the outlet box at the side of the house. Even though the old provider has turned off their service, if still connected, the old provider's connection can load down the Ooma Telo, and even cause damage to the Ooma Telo.

Make sure that you are using the Phone port from the Ooma Telo, to connect to the House Wall port, (even if you have to purchase a phone line splitter). Connect nothing to the Ooma Telo Wall phone port, (if your Ooma Telo has a Phone Wall port).
#88133 by StanAE86
Sun Oct 09, 2011 5:35 pm
Brilliant! I just went out and disconnected the line coming into the house, at the box. Dialing out now works!

Thanks for the fast response. It wasn't clear to me when reading, that I had to actually disconnect the physical wire coming into the house. When I read "disconnect" I thought it just meant "turning off" the service.

Thanks again for the help!

-S
#88143 by thunderbird
Sun Oct 09, 2011 11:24 pm
StanAE86 wrote:Brilliant! I just went out and disconnected the line coming into the house, at the box. Dialing out now works!

Thanks for the fast response. It wasn't clear to me when reading, that I had to actually disconnect the physical wire coming into the house. When I read "disconnect" I thought it just meant "turning off" the service.

Thanks again for the help!

-S

You are welcome.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests