Having trouble placing or receiving calls or using your voicemail system on Ooma Telo VoIP Phones? Post your questions here.
#87287 by thunderbird
Sun Sep 18, 2011 2:12 pm
bluechalk wrote:I tried the numbers from my Ooma hub. I got a fast busy on all the numbers, except that I can call the (888) 711-6662 Ooma number. All the other tloll free numbers that I tried failed, too. Calls to other numbers are working. Now there are three of us. I hope that the problem gets fixed soon.

What is your area code. Don't list your complete number, just your area code.

Besure to contact Ooma Customer Service with your Ooma phone number, report your problem.
Be sure to report that other Ooma customers can call the same 8xx national phone numbers that you can't reach.
#87288 by ehl1
Sun Sep 18, 2011 2:29 pm
IMPORTANT UPDATE

Just called support line to get an update on my ticket, and there is some interesting info.
The report was as follows:
1) The issue has been found to relate to Caller ID blocking - and my setting was indeed set to block my caller ID on outgoing calls. We switched off that feature, rebooted the Ooma Telo, and lo and behold, ALL 800 #s went through first try, no issue(!)

2) In addition, it was reported that even with the caller ID blocking active, if you wait 5-10 seconds after the fast busy, the call apparently does connect (I never tried this and still haven't)

So there you go - short-term solution is turn off caller ID blocking, reboot Telo, and then you should all be able to complete the 1-800/866/877/888 calls. Ticket is still open as engineering is trying to figure out why this suddenly occurred, as we still should be able to have caller ID blocking active and connect toll free calls.

Hope that helps some of you
#87289 by ag62
Sun Sep 18, 2011 2:46 pm
Keep in mind that that multiple people having this problem. I've tried power-off, 20min, power-on cycle 3 times and didn't fix the problema.
#87290 by ehl1
Sun Sep 18, 2011 2:48 pm
you didn't mention trying removing caller ID block and reboot
that was the whole point of the post
#87291 by ag62
Sun Sep 18, 2011 2:49 pm
ehl1, thank you for updates. I just tried your suggestion to wait after busy signal and worked. I did not ublock my caller ID.
#87304 by dodo888
Sun Sep 18, 2011 10:15 pm
Wow, I just tried the waiting 10 seconds after busy tone, and shockingly it works! I did not have to reset the power on my phone.

Thanks for the suggestion.
#87342 by paladin252
Tue Sep 20, 2011 6:43 am
i am in area code 413 and i have issues calling 1800-comcast as well. i have not tried the other numbers. i have comcast internet and it fails for me about 50% of the time.
#87376 by pjh
Tue Sep 20, 2011 9:28 pm
805 area code user . . . add me to the list of those with the 800 # dialing problem.

Tried an 800 number and got the fast busy signal, after 5-10 seconds, it did go through, as was suggested by an earlier poster. Will try removing caller ID blocking and see if that also helps solve the problem.
#87380 by thunderbird
Tue Sep 20, 2011 10:59 pm
pjh wrote:805 area code user . . . add me to the list of those with the 800 # dialing problem.

Tried an 800 number and got the fast busy signal, after 5-10 seconds, it did go through, as was suggested by an earlier poster. Will try removing caller ID blocking and see if that also helps solve the problem.

For those that are having the 8xx number calling problems, be sure to report this problem to Ooma Customer suppport:

Customer Support
Email: support@oomacare.com
Phone: 1-888-711-OOMA (6662)
Monday-Friday 7am-7pm PST
Saturday-Sunday 8am-5pm PST
#87387 by koala
Wed Sep 21, 2011 6:42 am
I'm also having the 8xx issue (and have caller ID blocking enabled). I found that if I hang on the line during the fast busy signal, it does connect after about 5 seconds.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests