Page 3 of 4

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Wed Aug 17, 2011 10:36 am
by opuseva
Working since 1:22pm in NJ (973)
:)

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Wed Aug 17, 2011 11:07 am
by Zindar
As of this morning at 8:30 am, I had no service in Austin Texas, though internet was up. I had to leave for work though. Maybe when I get home this evening, I'll discover it's up.

I'm actually kind of relieved to hear the problem might be on their end, and not with my equipment. This kind of outage seems very rare to me. I don't remember it happening before.

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Wed Aug 17, 2011 2:35 pm
by ntoy
Zindar wrote:As of this morning at 8:30 am, I had no service in Austin Texas, though internet was up. I had to leave for work though. Maybe when I get home this evening, I'll discover it's up.

I'm actually kind of relieved to hear the problem might be on their end, and not with my equipment. This kind of outage seems very rare to me. I don't remember it happening before.
Hello Zindar,

When you return home, please power off your hub for one full minute & then power back up.

Thx

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Wed Aug 17, 2011 8:55 pm
by favefive
Having the same problem since early this morning. I just got back home, rebooted my router and ooma...no change. Is there still a problem? I'm located in Oakley, CA about 50 minutes away from San Francisco (if that matters per location). Help. :!:

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Wed Aug 17, 2011 9:29 pm
by lbmofo
This is what's posted on Ooma's Facebook page:

We realize that there are some people still offline. The network is live. Please turn off your Hub or Telo for 30-60 minutes and then turn it on and let it boot.

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Thu Aug 18, 2011 7:44 am
by mitchel
Finally came back up yesterday...would have been nice if Ooma posted something on the Main Support Page or a sticky on the Forum. Not everyone can access Facebook from work to see what's going on.

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Thu Aug 18, 2011 5:12 pm
by favefive
OK, thanks for the information. All day it has been blinking, but I haven't been to the forums. This was after I booted several times leaving for about a minute each time as per previous past. I will turn off the ooma telo for 30-60 mins and hope for the best that it will boot up just fine. :cry:

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Sat Aug 20, 2011 9:14 pm
by sphinx
Is anyone else still offline? I've disconnected the unit to reboot for several hours each time and no luck. I'm going so far as to shut off my entire internet connection overnight to see if that helps get things back in order. I'm in the Atlanta area.

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Sat Aug 20, 2011 9:47 pm
by lbmofo
sphinx wrote:Is anyone else still offline? I've disconnected the unit to reboot for several hours each time and no luck. I'm going so far as to shut off my entire internet connection overnight to see if that helps get things back in order. I'm in the Atlanta area.
Try doing this: viewtopic.php?f=9&t=12189#p85317

Re: Status light suddenly flashing Red/Purple-Pink

Posted: Sun Aug 21, 2011 12:05 am
by thunderbird
If the Ooma device still doesn't start, let the Ooma device boot as far as it will boot. Access Ooma Setup.
If your setup is Modem-Ooma-Router, type http://172.27.35.1 in computer browser window. The Ooma Setup pages opens.
If your setup is Modem-Router-Ooma, temporarily connect a computer, using a network cable from the wired LAN port of the computer, to the Ooma device's Home port. Temporarily turn off Wi-Fi in the computer, if Wi-Fi is turned on in the computer. Reboot the computer. Type http://172.27.35.1 in computer browser window. The Ooma Setup pages opens.

Click on Status on left side of page. Under Network make sure you see an IP address following TO INTERNET port:. Example, Connected: [ 192.168.xxx.xxx ].
Go down to Ooma Tunnel and see if it says Connected following Ooma Tunnel. If it doesn't you have to call Ooma Customer Support and have then give your Ooma profile a "kick start" from their end.

Customer Support
Email: support@oomacare.com
Phone: 1-888-711-OOMA (6662)
Monday-Friday 7am-7pm PST
Saturday-Sunday 8am-5pm PST