This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
#59647 by patate15
Sat Jul 10, 2010 6:10 am
Hi everybody,

I've gotten my Ooma a week or so ago. modem-->ooma-->router connection. Call quality is very good, but there's definitely a 1second delay between me and the other person.

In setup.ooma.com I've set upstream to 900kbps, downstream to 3434kbps.

Any suggestions? Do you need more info?

Thank you!


VoIP test statistics
--------------------
Jitter: you --> server: 1.2 ms
Jitter: server --> you: 3.8 ms
Packet loss: you --> server: 0.0 %
Packet loss: server --> you: 0.0 %
Packet discards: 0.0 %
Packets out of order: 0.0 %
Estimated MOS score: 4.0

Speed test statistics
---------------------
Download speed: 3638176 bps
Upload speed: 981896 bps
Download quality of service: 96 %
Upload quality of service: 99 %
Download test type: socket
Upload test type: socket
Maximum TCP delay: 64 ms
Average download pause: 7 ms
Minimum round trip time to server: 97 ms
Average round trip time to server: 98 ms
Estimated download bandwidth: 6480000bps
Route concurrency: 1.7811123
Download TCP forced idle: 18 %
Maximum route speed: 5404944bps

My modem provided the following info about my signal:
Downstream Value
Frequency 555000000 Hz
Signal To Noise Ratio 31.7 dB
Power Level -10.2 dBmV

Upstream Value
Channel ID 1
Frequency 30000000 Hz
Power 47.7 dBmV
#59648 by patate15
Sat Jul 10, 2010 6:33 am
I've also tried to set both upstream and downstream values to 0, and it seems to be a little better but still not quite right.
#59689 by oom101
Sun Jul 11, 2010 12:26 am
Is it when you call a certain provider (cell company, etc.)? If so, which one?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests