Different speed test results

This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
sfhub
Posts: 348
Joined: Fri Jan 22, 2010 6:22 am

Re: Different speed test results

Post by sfhub » Wed Jun 02, 2010 11:14 am

They may have configured you using the Interleave profile instead of the Fastpath profile.

You can tell by going in the config pages of the DSL modem (not your router) See following:

http://www.dslreports.com/faq/amfaq/9724

You can read about Interleave vs Fastpath here:

http://www.dslreports.com/faq/663

If you are on Interleave and want to go to Fastpath, then you need to contact higher level techs at ATT. Use the ATT direct forum at dslreports.com

donl1133
Posts: 15
Joined: Thu Apr 29, 2010 5:25 pm

Re: Different speed test results

Post by donl1133 » Fri Jun 04, 2010 3:55 pm

sfhub
Been playing around with different settings and nothing has helped. So called ATT tech support and talked with someone in CA. who told me the modem was configured in fastpath mode, and that everything was performing as it should. Did not try another modem as I don't have access to another one without buying one, but the tec said that they have had a few problems with that model # (Speedstream 4100) which might be why I get high latency on Yahoo.com and normal on other sites, using pingplotter. Any other thoughts? otherwise I will live with it for now and try to find another modem to try. Thanks much for your suggestions.

Post Reply