This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
#14904 by niknak
Thu Aug 06, 2009 5:28 am
...If I use speaker I hear lot of echo, of course without speaker also I hear echo but not too much like on speaker...


Echo from a speakerphone is due to feedback, and can also be caused by a handset with a high volume setting..this is acoustic echo.

There can also be echo on the lines, which can be due to a poor network connection or poor echo cancellation

You'll have to figure out the network part of things, ooma tech support should be able to adjust your echo cancekllation settings
#14906 by grathke
Thu Aug 06, 2009 5:36 am
I have Charter cable and very satisifed with ooma. For my setup I have ooma behind the router, with qos turned on in the router. Great call quality. The only slight issue I seem to have is a delay between them and me when talking to someone on a cell. Inbound and outbound faxes work well from the hub.

Glenn





whn wrote:NRS

exactly same problems as you


Until OOMA actually admits their Hubs do not work with Cable Internet

Everyone here including OOMA themselves will blame your ISP.

All OOMA advertises that you need is High Speed Internet, not X amount of QOS, jitter, blah blah blah.

I think in the long run, this is what is going to limit the growth of OOMA and keep it in 3rd or 4th place in the VOIP race.

They have no answers for voice breaking up.

Everytime I call or email them, they tell me how to set the Up to 384 .

when I ask them, that doesnt do anything.

they blame the ISP.

Its getting old but Im stuck with OOMA since my 2 numbers are ported here and Im just using this thing as an answering machine now.

Getting Vonage for a month to see if its really my ISP connection.

I have a feeling its the OOMA Hub and Cable Internet not getting along.

Sucks we as the consumer have to fish around for answers.

I can just imagine "Joe Blow" or some "Mom" with no tech background being told "his/her Jitter is off" "set the QOS to this" blah blah blah.

OOMA, just be like Apple and just make it work, for the sake of your own growth.
#14968 by nrs
Thu Aug 06, 2009 12:34 pm
grathke:

What router you have? I have Airport Extreme n wherein there is no qos capability. Apple tech could not explain much about the qos issue.

Thanks
Nrs

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests