This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
#107487 by thunderbird
Sun Mar 03, 2013 4:39 pm
Brock:
Something that you could try which I've done:
Take your Ooma Telo to a friend or relative's home that has faster Internet speeds. At your friend or relative's home, you can check and see if you experience any differences in call performance without any costs to you, except time.
#107530 by Brock
Tue Mar 05, 2013 6:35 am
Yes I could and I should try that just to make sure it is nothing with my internet connection.

One of the setups I did was put the Ooma after my router on port 8, then set my router with port 8 to "high" with 1-7 to "low". That was better than it was in front of the router but still had glitches. With this same configuration I then set my upload to 500k on the router with the same results, better than in front of it but still choppy and I could clearly see my upload speeds being limited by the router.

I would find it very hard to believe my upload is ever actually below 500k but there could be something else going on with Time Warner and that wouldn't surprise me at all.

I also haven't tried a full re-boot of the Ooma which I should, that may fix the QoS glitch as well but with it working great right now I don't want to mess with it and get my wife upset again :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests