lousy call quality, Echos, Qos tweaks not helping

This forum includes tips for maintaining the best audio quality possible with the Ooma System. If your Ooma system is having issues with dropped calls, static audio or echo, look here for assistance.
Post Reply
afanasieff
Posts: 12
Joined: Sat Jun 04, 2011 6:20 am

lousy call quality, Echos, Qos tweaks not helping

Post by afanasieff » Sun Jun 19, 2011 8:36 pm

:? lousy call quality, Qos tweaks not helping

My connection is INTERNET ROUTER (NO SETTINGS CAN BE CHANGED).
Then the OOMA device
Then my wifi router (cisco e3000)

All of the results from test your Phone Connections are acceptable

Upload is 1.96
Download is 22.4
Jitter .3 ms
Packet loss 0%

:idea: I am considering swapping the unit out if they can transfer my phone number to new unit or just returning item to Costco.

User avatar
lbmofo
Posts: 9337
Joined: Sun Mar 14, 2010 7:37 pm
Location: Greater Seattle
Contact:

Re: lousy call quality, Echos, Qos tweaks not helping

Post by lbmofo » Sun Jun 19, 2011 9:06 pm

If your Ooma is between your modem and router, you setup QoS to 2000, downstream QoS to 0 (disabled), you use built in modem MAC address, and you still have issues, I'd suspect your modem going bad (you said you didn't have any issues for first 30 days). If you are able to, take your Telo and a phone to a friends's house, plug into their internet and see if it works better. If so, your modem or internet is no good.
Customer Since: 3/13/10
Hardware: Telo & Hub
Service: Premier 12/06/10
Verizon Port: 3/15/10 - 4/02/10
Internet: 100 Mbps/10 Mbps
Setup: SB6141/R6700/Ooma
MainStreetSHARES Ebates: get Ca$h Back when you shop online!!

Image

Post Reply