Ooma connected thru router; no signals come out of router

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
steelekht
Posts: 3
Joined: Sat Mar 07, 2009 5:44 pm

Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by steelekht » Sat Mar 07, 2009 6:03 pm

I have just received my new Ooma unit yesterday. EXCITED!!!!
Activated it successfully within couple of minutes. I connected Ooma unit thru my router as instructed. After reset my cable modem; Ooma button turned "blue" - Voila!!!
However,
I. my new phone line is not able to receive, nor call out????When I made call to the Ooma's new number, there is message saying "Phone is not available, please leave message". I left a test message. Ooma unit indicated there was a recorded message in mail box and I am able to retrieve it with Ooma unit.
2. Internet thru router does not work; no signal thru wireless???But if I connect cable out of Ooma Unit to computer directly. internet is working.

Disconnect Ooma unit from modem and router; everything works as normal???? Does it mean this unit has defects???

Please advise!

Thanks

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by WayneDsr » Sat Mar 07, 2009 7:53 pm

Not sure how you have it set up, but try plugging the ooma unit into your router like you would a pc, instead of between the router and modem.

Wayne

steelekht
Posts: 3
Joined: Sat Mar 07, 2009 5:44 pm

Re: Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by steelekht » Sat Mar 07, 2009 8:20 pm

Thank you Wayne. I am now able to make the internet working thru router by just cycling power of the modem and the router. I am also able to make call out; but for call in, the phone connected to Ooma can not pickup nor ring, and I receive this message right awaY:"the person you have dialed can not take your call right now please leave a message..."
Please advise.

Again thank you very much for your help

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by WayneDsr » Sat Mar 07, 2009 8:34 pm

Make sure your voicemail key (the one with the envelope) is not red.
If it is you are set to send caller to voicemail. Hold the key down for about 5 seconds and it will turn off allowing you to receive a call.

Wayne

steelekht
Posts: 3
Joined: Sat Mar 07, 2009 5:44 pm

Re: Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by steelekht » Sat Mar 07, 2009 10:45 pm

Wow! What a great help!

Thank you so much.

It works now.

Have a great weekend Wayne.

WayneDsr
Posts: 3790
Joined: Wed Feb 04, 2009 6:28 pm
Location: Northern Indiana

Re: Ooma connected thru router; no signals come out of router

Post by WayneDsr » Sun Mar 08, 2009 7:00 am

Glad it all works. Enjoy ooma!

Wayne

Post Reply