No dial tone from OOMA wall outlet

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
arwsg
Posts: 4
Joined: Wed Apr 28, 2010 5:18 pm

No dial tone from OOMA wall outlet

Post by arwsg » Wed Apr 28, 2010 6:10 pm

So in reading other forum articles, it seems that the wall outlet of the Telo is either defective or was never intended to be used to provide connection to multiple wall jacks.

Should I be able to hear a dial tone from the wall outlet side if I plug a phone into it?

Currently if I connect a phone to the wall outlet of the Telo - I get no dial tone. When I connect a phone to the phone outlet I get an ooma dial tone.

murphy
Posts: 7240
Joined: Tue Jan 27, 2009 12:49 pm
Location: Pennsylvania

Re: No dial tone from OOMA wall outlet

Post by murphy » Wed Apr 28, 2010 6:15 pm

arwsg wrote:So in reading other forum articles, it seems that the wall outlet of the Telo is either defective or was never intended to be used to provide connection to multiple wall jacks.

Should I be able to hear a dial tone from the wall outlet side if I plug a phone into it?

Currently if I connect a phone to the wall outlet of the Telo - I get no dial tone. When I connect a phone to the phone outlet I get an ooma dial tone.
The wall outlet is only used to integrate a landline with the Telo.
If you don't have a landline, it is not used for anything.
The phone jack supplies your dial tone. Connect it to your house wiring if you want your house jacks active.
Be sure that any existing phone company wiring is physically disconnected before you do this.
Customer since January 2009
Telo with 2 Handsets, a Linx, and a Safety Phone
Telo2 with 2 Handsets and a Linx

arwsg
Posts: 4
Joined: Wed Apr 28, 2010 5:18 pm

Re: No dial tone from OOMA wall outlet

Post by arwsg » Thu Apr 29, 2010 4:25 am

Thanks. Perfect solution. Much appreciated.

Post Reply