Installation possible without a router?

Need extra help installing your Ooma Hub or Telo system? Let us know.
Post Reply
Sterno
Posts: 3
Joined: Wed Mar 10, 2010 3:50 pm

Installation possible without a router?

Post by Sterno » Wed Mar 10, 2010 4:02 pm

I am about to install my Ooma Telo, but I can find no instructions anywhere on how to install
if all you have is a cable modem. They talk about what to do if you have a router or an
integrated modem/router, but I have neither.
I just have one desktop computer connected to a broadband cable modem for internet access (6mb/sec).
Is a router absolutely necessary for some reason? Am I out of luck?

tommies
Posts: 862
Joined: Sun Mar 01, 2009 8:10 pm
Location: Atlanta

Re: Installation possible without a router?

Post by tommies » Wed Mar 10, 2010 4:08 pm

A router will makes things easier for you but not required.

Just hook up your pc into ooma HOME port, and connect your modem into MODEM/to internet port on the Telo.
tommies

User avatar
Davesworld
Posts: 343
Joined: Sun Sep 27, 2009 6:06 pm
Location: Everett, Wa
Contact:

Re: Installation possible without a router?

Post by Davesworld » Thu Mar 11, 2010 12:24 am

Sterno wrote:I am about to install my Ooma Telo, but I can find no instructions anywhere on how to install
if all you have is a cable modem. They talk about what to do if you have a router or an
integrated modem/router, but I have neither.
I just have one desktop computer connected to a broadband cable modem for internet access (6mb/sec).
Is a router absolutely necessary for some reason? Am I out of luck?
Hook the home port to an ethernet switch and then any computers or devices to the switch.

Post Reply